Monday, May 30, 2011

Ringtone Berbagai2

(kredit)





Pertama sekali wa nk mintak maaf sebab dh lama tak update kn blog wa ni. Nk buat camne kn.. keja2 eskot ni buat wa terpaksa pusing satu dunia. Ni pun wa baru balik dari eskotkan presiden Guatemala. Fuhhh.. meletihkann. (ceh!!) Hehe.

Kali ni wa nk citer satu kisah lucu. Ade satu hari tu wa berurusan di satu jabatan kerajaan ni. Biasa lar.. nk menunggu giliran tu agak lama lar jugak. Tapi suasana kat situ tak berapa bising. Masing2 sabar menunggu. Dalam keadaan wa yg duk mengelamun ni, tiba2 3 handphone yg entah sape punya tah berbunyi. Yg kelakarnye ringtone diorg ni.. 1 tu bunyi kambing mengembek.. 1 lagi bunyi ayam berkokok. Yg lagi 1 tu pulak.. bunyi burung2. lu org tau lar kalau diorg lambat jawab mesej atau call tu, kambing tu akan mengembek jer.. hehe






Wa tengok org lain dh senyum2 jer termasuk wa. nak ketawa takut empunya handphone tu marah. Entah camne ade sorg brader yg agak otai ni terus jer cakap.. ‘aku rase dah macam dalam hutan lar..’. Ape lagi.. bergegar lar tempat tu ngan ketawa kitorg ni. Nak lagi wa menyampuk.. ‘a’ah lar.. rase tenang jer...’ terus riuh tempat tu. Hahaha.


Tuan punya handphone tu pun tergelak lar jugak. Sikit pun tak kecik hati. Bagi wa.. bagus lar kalau ringtone diorg camtu. Sekurang2 nye menghiburkan kitorg yg agak tension nak menunggu lama2 kat situ. Hehe.

Tapi 1 jer wa nk pesan.. pada sape2 yg masuk surau atau masjid sekalipun, harap2 lu org off atau silentkn handphone lu org tu. Bukan ape.. mengganggu ketenteraman jemaah. Kalau ringtone bunyi nokia takpe lar jugak. Ini terus keluar lagu Britney Spears – womanizer (hafal nampak!! Hehe), terus wa rase terganggu.. kaki pun nak bergoyang jer, tapi ku tahan jebat!!

Aduhhhhhh...!!


Hahahahaha.

19 comments:

cik panadol said...

lu pakai ringtone lagu kluangman kan? aritu wa dgr henpon lu bunyi lagu tu...

Isteri Encek Bard said...

wa pakai ringtone bunyi orang berak boleh??? hahhahahhah <---- ketawa jahat

bdk johor said...

cik panadol:

ooo.. mentang2 wa org johor, lu ingat wa pakai lagu tu ek! atau lu yang pakai lagu kluangman tu. hehehe

bdk johor said...

Isteri Encek Bard:

hahaha.. jangan kata bunyi tu, bunyi orang kentut panjang pun boleh!
ceh!! hahaha

kojie said...

hahah.....terbayang situation tu

Nonie said...

pernh terguna ringtone pontianak mengilai...sekali bunyi tgh mlm..xpsal2 dah jd arwah nset tu sbb kna baling :)

bdk johor said...

kojie:

haha.. lebih baik jangan bayangkan. hehe

bdk johor said...

Nonie:

hahaha.. mau tak terperanjat kalau dengar malam2. tu lar.. sape suruh pakai ringtone tu. pakai lar ringtone bunyi itik ker, takpun bunyi angsa. hahaha

mr.curly said...

kalu wa pn mesti gelak punye..hehe..tp kalu dibuatnye ade lak yg masukn suare2 lucah cam mngerang ke, kene lak time tu sunyi je..camno??..hikhik

bdk johor said...

mr curly:

aduh broo..! kalau sesape pakai ringtone macam tu, moh kita kasi bako jer. kita bako.. kita bakoooo..!!
hahaha

Puteri Kasih said...

bila baca entri ni teringat masa pergi kedai makan haritu..ada ringtone org bunyi kucing..saya yang mmg terover menyukai kucing...terus tercari-cari. dah standby nak bagi kucing tu makan...hahaha

bdk johor said...

Puteri Kasih:

hahaha.. abis tu, tercari2 lar bawah meja ek. hehe

lagenda said...

klu mak ada kat situ, harus akulah manusia yg paling kuat mengilai kot!

Puteri Kasih said...

memang tercari-cari pun..sampai mamat kat sebelah meja tu sound..kucing tu dalam phone saya...aiyak malunya..huhuhu

bdk johor said...

lagenda:

hahaha.. tu yang den saya rasa takut tu mak. sebatu bole dengar hilaian mak tu. hehehe

bdk johor said...

Puteri Kasih:

hahaha.. malu nyer!! awak tukar lar pulak ringtone bunyi rimau. kasi mamat tu pulak yg terkejut. hahaha

Puteri Kasih said...

hahaha tau xpe..sib baik time tu saya dah habis makan..mamat tu plak dah start gelak..huhuhu

risa said...

mak aihhhhh macam2 le haishhhh

cikida said...

kah2..teringat kat ayah ..wat ringtone bunyi burung..ngee