Wednesday, October 20, 2010

Telan Bola



xde ape yg mampu wa katakn.. johor fc menang lagi. kali ni berjaya mgalahkn team nogori sombilan 1-0 dlm separuh akhir pertama piala malaysia. team yg sorg mamat tu bangga2kn. hehe. yg lebih hebat lg, johor fc dpt kalahkn NS kt tmpt lawan tu. abis lar.. pasni kalau dtg johor.. wa dh standby kn meriam wa tu kt sepanjang jalan ke pasir gudang. siap lar lu org. hahahaha
ai bro.. kalau ye pon kalah, jgn telan lak bola tu. hehehe
.

Monday, October 18, 2010

Makan Bola



ok.. utk citer kali ni wa nk msukkn bab bola skit. Piala Malaysia lar..ape lagi. dh tentunye pasukan Johor FC lar yg wa sokong. walaupon hanya pasukan kelab, at least dia bwk jgk imej pasukan Johor. baru2 ni dlm game suku akhir Johor FC vs Pahang, wa sedih dlm gumbira. sedih sbab team pahang kalah.. tp tentu lar gumbira sbab Johor FC melangkah ke separuh akhir bertemu ngan Negeri Sembilan. wa mmg m'nanti2kn perlawanan ni sbab ade sorg mamat ni oleh sbab team dia kalah iaitu Selangor, dgn x semena2 dia mengisytiharkn diri dia tuk myokong Negeri Sembilan plk. ewah.. mentang2 lar slalu balik umah mentua kt serting, trus lu sokong NS ek!!. kire nk amik hati mentua lar tu konon. ceh!! hehee.



kasi sengat smpai benjol sama dia..yeahh!! hehehe

tp xpe.. wa x kisah tu sume. yg penting ni lar satu2 nye team berstatus kelab yg dpt msuk ke separuh akhir. bangga tuuu.. dan wa harap team ni dpt kalahkn NS tuk msuk ke final plk. yg sebenarnye kalau team wa ni menang, wa nk gelak2 kn member wa tu smpai guling2. wa nk tgk muka dia camne. hahaha.


Johor! Johor! Johor!
eh2 silap... lupa lak nk letak FC kt belakang. hehehe
Johor FC! Johor FC! Johor FC!

hahahaha
.

Thursday, October 14, 2010

Maher Zain



Pehh!! sejak wa bukak ruangan permintaan lagu tuk segmen pagi wa iaitu 'bunga2 cinta.. bertalu2 panggilan wa dpt dr ramai pdengar (ceh!!) hehe. diorg cal mtk wa tunaikn permintaan lagu2 yg diorg suke. contohnye pdengar yg bernama Melati Qistyna's yg mghubungi wa mtk wa putarkn lagu tp dia x ckp nk lagu ape. so wa bantai jer lar lagu cok cok kendong!! utk dia. hahaha.


pdengar yg seterusnye plk adelah rawshade yg mtk lagu maher zain dan sorg lg bernama zarra meow2 (patut lar ade bunyi kucin meow2 mase wa ke udara tu. hehe) yg mtk lagu rossa. uuuihh.. x menang tangan wa mjawab panggilan tu sume. smpai wa trpaksa gunakn kaki lak nk jwb cal diorg. hahahaa. ok2.. wa trpaksa melayan prmintaan dri rawshade dulu coz wa pon minat lagu maher zain. sbenar nya..kalau lu org nk tau ade sorg peminat setia maher zain ni. dia punye minat gile kat maher zain ni..smpai nk cari calon pon msti iras2 penyanyi tu. wa ni mmg xde iras2 maher zain tp ala2 m. zain (labu labi) tu ade lar. hahaha. so kalau lu org nk tahu lebih lanjut pasal maher zain.. bole lar lu org berkunjung kat blog tips kurus ye. tp kalau nk berkunjung tu, bwk lar buah tangan skali. hahaha. ok..lagu yg akan keudara sbentar lagi adelah Insha ALLAH. lagu ini juga wa tujukan buat si 'dia' dgn ucapan.. walaupon hubungan kite byk dugaan n halangan.. insyaALLAH.. kau akan tetap kumiliki. so...... check it out!!




Insha Allah



Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Everytime you can make one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astraYou’re the only one that showed me
the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way




video




psst: coz lagu ni mmg syahdu (best)... wa sertakan skali video klip nye..



.

Tuesday, October 12, 2010

Wa Menang Award!!



utk pertama kalinye wa rase sungguh berbangga. ni sume gara2 wa telah mdapat komen yg tinggi bg blog wa lar. sepanjang wa b'blog ni wa xpenah dpt komen yg byk. bg wa..kalau wa dpt 5 komen dlm stiap n3 wa pon dh cukup tinggi tu. kire mcm wa dpt award bintang2 hollywood. x pon award plywood. hehe. wa mmg jaki ngan 1 mamat poyo aka curly ni. slalu dia gelakkn wa punye jumlah komen. mentang2 lar dia punye komen slalu dpt byk. ciss lu bro!! hehe. n3 yg wa dpt komen t'tinggi (22 komen) adelah dlm tajuk bunga2 cinta. ececeh!!.. baru wa tau lu org suke kisah2 percintaan wa eh. (cet!!..hehe) ape.. lu org x suke ker kisah ayam itik wa di kampung..? kisah tragis tau. wa bg diorg mkn byk2 pastu wa semelih. hahaha. wa x kisah lar ape komen yg wa dpt..sama ade yg marah ker.. ala2 ribut taufan, yg membina ker, yg manja2 ker (ahaks.!!) yg xde kena mgena ngan citer n3 wa tu (pon ade), at least lu org baca setiap ape yg wa tulis n tinggalkn komen kt blog wa. yahuuu!! lihat lar dunia. hehehe


'22 comment' dlm bulatan

wa nk ucapkan tima kasih dlm 3 bahase ar.. inggeris, sepanyol n arab. thank you2.. mocas gracias n syukran jazilan. sebagai menghargai sumbangan lu org, maka wa persembahkan kt sini sebuah lagu dari M.Daud Kilau dgn tajuk Perigi Biru. Lagu ni adelah permintaan dari mamat Poyo! opss silap..! mamat puyol. hehe. wa pon xtau nape dia beria2 sruh wa mainkan lagu ni. lu org leh tanya kat dia nnti. lu org xtau bro..selagi wa x memenuhi permintaan khas dia ni.. kejap2 dia cal kat konti studio wa mtk wa putarkn lagu ni. aduhh..!! wa punye segmen pagi tu hanya tuk melayan dia jer. hehe. al maklum lar bro.. dia kan WARGA EMAS. wakaka.! so wa trpaksa layan jer lar. wa mtk sape2 yg hafal lagu ni nyanyi same2 ek. tp sblum tu.. wa nk gelak dulu puas2 ar. hahahahahahahaha. check it out!!!


PERIGI BIRU - M DAUD KILAU

"Wahai perigi..perigi airnya biru
tempat bermain..bermain pari dan mambang
Mohon izinkan hamba merayu ibu
izinkan hamba merayu ibu
bagi penawar hatiku yang bimbang
wahai bonda ibu kandungku
Wahai bondaku..bondaku si ikan kaloi
timbullah bonda ooi
timbullah tunjukkan diri
Nasi malukut dengan sayur keladi
nasi malukut sayur keladi
untuk bondaku di pagi hari
wahai bonda ibu kandungku.

gelek..jgn x gelek!! hehe

psst: wa punye blog ni dh jadi cam segmen jejak kasih lar pulak. x pon cetusan hati dan dedikasi. hehe. xpe..kalau lu org ade lagu lain (50 an, 60 an.. nasyid) pon kitorg leh layan jgk tau. hahaha

Monday, October 11, 2010

Diam-Diam Jatuh Cinta

'Diam-diam berpandangan
mata bertentang mata
malu -malu aku malu
kau buat begitu..
Jeling-jeling kau menjeling
senyumanmu menggoda
lama-lama dalam diam
aku jatuh cinta..

#Beginikah rasanya
sakit asmara
siang malam gelisah
ingin bersama..

Ku tunggu ku menanti
kata cintamu
biar senang dihati
ku disampingmu..

Jangan-jangan kau berpura
sembunyikan hatimu
bukan-bukan ku tak tahu
debar didadamu..

Kita saling sama cinta
tetapi malu-malu
diam-diam jadi rindu
rinduku padamu..

Dulu malu tapi mahu
kini baruku tahu
diam-diam jatuh cinta
bersama akhirnya...'


PERHATIAN!!: Lu org mmg x salah masuk blog. ni mmg blog wa..'budak johor'. wa pon x tau kenape wa bole layan lgu dangdut ni. agaknye sejak dilamun cintun2 ni kot. hehe. kalau lu org ade lgu rock, bagi lar kat wa supaya wa bole m'adjustkn balik kepala hotak wa ni. hahahaha

Sunday, October 10, 2010

Luahan Maut. hehe


sebenarnye n3 ni wa nk smbung lg kisah wa tu ngan sidia. ptg tu kt opis waktu wa tgh lepak2 curi tulang (hehe) wa dpt cal dari kwn wa.. tanyakn jadi ke x pegi karok. kitorg sblum ni punye lar beria-ia nk g redbox kt pavilion. plan punye plan sblum tu mmg asik x jadi jer. tapi memandangkn kwn wa tu bgtau yg 'dia' pon nk join jgk, wa pon ape lagi.. cancelkn segala appoitment wa pd hari tu. barack obama, fabio capello, kaka cal wa blik merayu nk jumpe..tp wa tolak mentah2. wa kate lain tahun leh jumpe semata2 wa nk pastikn yg kitorg dpt g pavilion ptg tu. (hehehe)


smpai jer kt sane tanpa berlengah lg kitorg serbu kaunter redbox tu. sblum tu mmber wa dh bookkn siap2. punye lar takut xdpt bilik, wa cal mmber wa tu setiap 5 saat tuk pastikn ade bilik utk kitorg karok nnti. (thnks bro..wa upkn gaji lu nnti. hahaha..) redbox kt sini ade pakej tuk buffet jgk. so puas lar kitorg mkn smpai lebam. nk pulak kitorg leh nyanyi smpai kul 3 pg. mcm2 lar lgu yg kitorg pilih. ntah ape2 lgu pon kitorg bantai termasuk lar 'dia' jgk. tp 'dia x nyanyi lak.. dia pilih lgu tp dia sruh wa yg nyanyikn. punye lar wa nk jaga perasaan dia.. lgu yg wa xtau nyanyi, wa nyanyi jgk. lu org msti bole bayangkn.. lgu tu lgu rock, tp bile wa nyanyi bunyi nye dh mcm lgu zapin pon ade. hahahaha


lame lar jgk kitorg melalak.. tgh asik wa nyanyi lgu pilihan dia, bile wa pusing belakang..wa tengok kwn2 sume dh bantai tido dh. cume wa ngan 'dia' jer yg xtido. tapi wa tau, diorg tu sume pura2 tido jer coz kalau diorg mmg tido, masing2 akan mgeluarkn bunyi2an yg pelik. (berdengkur lar tu..hehe). ewah..lu org ni bole lak plan tido serentak ye. mcm wa xtau. huhu. tp bgus jgk lu org punye idea..dpt lar jgk wa berbual, berbicara, berkata2 mesra ngan dia. kalau sblum tu x ade peluang wa nk bercakap.. tp mlm tu smpai 10 jam wa bercakap x berenti2 ngan 'dia'. hahahahaha





psst: ni luahan maut dari wa.. kalau ade sesape yg tercuit ker, terguris ker.. xpon t'peleot ker wa x berniat nk meyinggung sesape coz wa pegang prinsip kite leh menulis ape2 perkara pon sbb ia adelah blog kite jgk. (ewah..cam pakar motivasi lak..hehehe)



Saturday, October 9, 2010

Bunga2 Cinta (hehe)



dua hari lps (7 okt) wa rase hepi sgt coz wa dpt jumpe seseorang yg wa mmg suke dlm diam (kire nye diam2 jatuh cinta lar. peh.! cam lgu ramlah ram pulak. hehe) sblum ni wa mmg susah lar nk jumpe ngan dia. wa kena mendaki 7 gunung, merenangi 7 lautan ( piirah! hehe) semata2 nk cari peluang bjumpe ngan dia. tapi akhir nye dgn bantuan kengkawan wa jugak (mekasih byk2 kt u all..) dpt lar wa bertentang mata ngan dia. tp lidah plk kelu berkata2.(ececeh!!) hehe. yg wa x sangka tu.. mase jumpe kaler baju kitorg pon same. mcm berjanji lak. fuuhhh!! ana rasa dunia ni mcm ana yg punya.! hahaha


jgn betulkn skrin anda..gmbr ni mmg sengaja di 'blurkn. hehe

kalau lu org nk tau, mase wa nk pegi keje bsoknye, wa rase aman n damaii jer hari tu. angin pulak bertiup sepoi2 bahase. wa punye senyum, toksah cakap lar.. jgn kate smpai ke telinga, dh tembus telinga dh. yela.. dari pagi smpai ke mlm asik tersenyum jer. hahahahaha.


amacam..padan tak kitorg? hehe

psst: 2 3 menjak ni wa asik nyanyi lgu maher zain jer. xtau nape. hahaha

Wednesday, October 6, 2010

Rilek Jap (smbil dgr lagu maher zain..hehe)

'Atok aku pesan'


Tiga pengembara ingin berkhemah berhampiran air terjun. mereka memilih satu kawasan air terjun yg terdapat di sebuah hutan. (xtau hutan kt mane..tp bukan kt johor lar. hehe) dalam perjalanan menuju ke kawasan air terjun, mereka telah tersesat. hari sudah hampir senja. tiba di suatu kawasan mereka ternampak papan tanda yg ditulis oleh pihak Perhilitan : "AWAS, kawasan gajah liar.!" Dua pengembara tadi dh cemas tapi sorg pengembara tu hanya tersenyum jer. (ala2 senyum kambing..hehe)
Tiba2 mereka ternampak seekor gajah liar hanya 500 meter di depan mereka sedang enak menjamu selera. (makan pisang hutan daa..) Pengembara yg senyum kambing td mmberi arahan "Kamu berdua jgn panik. Atok aku pesan, kalau terserempak dgn gajah liar..kita msti jgn bergerak. Pura2 jd mcm sebatang pokok kayu."


Mereka semua pun berdiri dan menegapkan badan. gajah liar tersebut berjalan ke arah mereka. pengembara yg berada dlm ketakutan bertanyakan pengembara yg tersenyum tadi, "Atok kau kt mane skrg?". Pengembara yg tersenyum tadi menjawab, "Atok aku dh meninggal dunia tahun lalu.. kena pijak gajah liar.!!

gajah ni pulak yg tergelak smpai tertonggeng-tonggeng. hehe


Jamuan Raye

Utk n3 kali ni wa nk citer pasal jamuan raye kat opis wa. sebenar nye kalau lu org nk tau, wa ni masih lg dlm mood raye tau. ok ape.. raye kn sebulan. caller ringtone utk hndphone wa, wa saje jer biarkn lagu raye lg. hehee. mmg tiap2 tahun kitorg akan buat jamuan ni di opis. kalau nk buat kat hotel.. jawabnye bengkok lar bos wa tu. jgn kate bengkok, pecah poket seluar dia. hahaha. (sori bos.. terkutuk plak. hehe) kitorg ni dh mcm 1 family dh. susah senang bersama. tapi bagi wa time senang je lar sama2, time susah.. wa menyorok dulu. hahahaha.



sebahagian staf opis wa


menu yg sempat diorg masak kt umah

ececeh!!..jgn gosip ar, tu lady bos wa

ni lar hulubalang opis wa. yg pakai kemeja tu big bos.

(bos.. spoil lar bos ni pakai kemeja. hehe)

Monday, October 4, 2010

Pakar

sebenarnya wa nk citer skit pasal blog wa nih. mula2 dulu mmg wa x berape paham pasal blog memblog ni. yela..kire mcm buta huruf skit lar. ngeja pon mcm 'alif ya mim' jawapnnye 'buaya' cikgu. hehe. tapi setelah diracun oleh sorg mamat tu, wa dgn hidung kembang kempes pon menceburkn diri dlm dunia blog ni. tapi.. camne wa nk mulakn dulu. jadi wa dgn rase telinga tebal tpaksa lar mtk tolong ngan mamat tu. setelah 14 hari 14 malam digelakkn oleh dia smpai terguling2, dia pon mghantar pakar dia utk menolong wa. wa punye telinga ni wa cakap lu..dh rase mcm telinga gajah pon ade. huhu. sedih2..

ini lar pakar yg wa maksudkn




beria-ia cik panadol & mrs curly m'adjustkn blog wa. hehe



mr curly ngan wa keja melantak jer. hehehe



so.. ini lar hasil nye blog wa yg seperti ini. kalau lu org nk tau.. header wa tu hasil keja keras dorg lar menjahanamkn nye. hehehe. thanks to u all. tima kasih, arigato, mocas gracias, sukriya, syukran jazilan..