Sunday, January 23, 2011

tiramisu -the making of..



beberapa minggu yg lepas (mak aii!!..lame nye. hehe), balik jer dri opis wa saje jer nk lepak kt kedai abg wa kt ulu langat. smpai jer kt tmpat tu.. tiba2 wa nmpak ade 2 org mat rempit sudah ragut beg sorg awek ni. ape lg.. sbagai hero malaya wa pon terkam lar kt mat rempit tu. tgh wa nk gigit tulang rusuk dia.. x semena2 wa t'dgr ade org mjerit 'cut!!'. bila wa pusing belakang..wa tgk ramai org pandang semacam jer kt wa. laa..rupa2nye diorg tgh sunting..ops!! silap lar..shooting drama. huhu.nasib baik wa x kokang otak mamat yg ragut beg tu tadi. hehe.





sbenarnye tu salah satu babak dlm drama 'tiramisu' yg sedang ditayangkn kt tv3 dri jam 7 hingga 8mlm setiap hari dri isnin smpai khamis. dpt lar jgk wa tgk mcm mane diorg buat citer drama tu. kire mcm 'the making of..' lar. pelakon yg terlibat utk babak tu adalah fauziah gous dan pierre andre. susah jgk diorg nk abiskn babak tu smpai tpaksa buat b'ulang kali hanya utk babak fauziah kena ragut ngan mat rempit tu. ade jgk pelakon lain yg wa nmpak mcm sheila mambo dan zain ruffedge.




ni lar saje gmbar yg sempat wa rakamkn ngan lensa kamera wa (cet!! kamera hp yg tah brp megapixel jer. hehehe) utk lu org tgk. ape..?? gmbar ngan pelakon fauziah gous?? aisehmen bro.. xkn wa nk publishkn.. lg pon wa mghormati permintaan dia sbab dia xnk timbul gosip2 liar nnti kt pminat2 luar sane (cet!! perasan.). hehehe. dia ckp kalau wa rindu, wa bole tgk gmbar dia. wa bile dgr cenggitu trus wa ckp.. sori ar kak, wa x rindu kt akak. wa rindu kt manusia beku tu jer. hahaha


tgh brhenti rehat.



psst: wa xleh brlakon sbab kalau wa yg brlakon.. mau jd gile pengarah tu. mcm director ahmad nisfu (arghhh!! aku xde kena mengena dlm ini cerita..!! wiung..wiung..wiung..) hahaha

Sunday, January 16, 2011

terLanjur

Terlanjur Meyintaimu


Dari dahulu mendengarkan suaranya
Siapakah itu intan atau permata
Lalu ku tulis kata-kata pujangga
Menghiasi isi hati ku
hanya untuk mu

Luas lautan usah cuba diduga
Jadi ingatan teman sebagai pedoman
Namun ku terus cuba mendekati mu
Tetapi aku tertewas
Kita TK serupa

Kau bandingkan ku dengan kekayaan
Ternyata aku ketinggalan
Walau ikhlas menyintai mu
Kau hina tanpa rasa simpati
Masih kedengaran
Nista yang ku cari

Baru kini aku sedari
Bukan mudah untuk melewati
Sememangnya aku bersalah tidak mengerti
Ku antara sejuta yang meminati mu
Terlanjur menyinta dengan tulus suci
Tanpa jawaban pasti
Dengan tulus suci tanpa jawaban pasti

video

Thursday, January 13, 2011

thank you Nuffnang!!


tima kacehh.. arigato wa ucapkn pd mr nuffnang sbb bg 4 tiket free (citer tiket free lg... jgn marah ar. hehe) sempena besday wa tempohari.



4 keping tiket yg wa dpt ni wa boleh tonton diseluruh pelusuk dunia (ewah!! melampau lar pulak. haha) yg ade panggung TGV. yg bestnye wa boleh tgk citer ape yg wa nk tgk sbb kt tiket tu xde nyatakn hanya tajuk ape yg wa bole tonton.


ok.. tp bukan bole sebarang jer wa terjah panggung. kt tiket tu dia dh bg syarat2 sblum wa msuk panggung. firstly wa kena 'mtk izin atuk nenek..cucu tumpang msuk eh'. hahaha. salah lar..bukan tu. kt tiket tu dia bgtau x bole couple seat (xbole msuk berdua jer). maka secara otomatiknye wa kena bwk geng. bukan geng bas sekolah or geng 606 ar. hehe. wa kena msuk empat2 org skali sblum 15 Feb 2011. dan jgk tiket tu bukan utk tayangan 3D.



sebenarnya mmg ade niat dihati wa ni nk ajak lu org tgk movie ngan wa tapi.. ade tapinye.. wa dh diberi warning oleh ahli2 kelab yg lain. diorg kate kalau wa ajak org lain maka wa akan dipanggil menghadap Lembaga Displin ahli2 kelab. hukumannye wa akan digantung keahlian selama 3 tahun dan kerja berat!!. huhu. itu xpe bro..wa xkisah. yg wa x tahan tu, hukuman tambahannye wa kena bersihkn tiap2 umah diorg trmasuk umah kecik yg dibelakang tu. pehh!! tu yg wa x sanggup tu. wa rase lg suci murni kalau wa bersihkn hentian bas batu pahat tu dari bersihkan umah diorg. hahaha


pd seseorg tu..wa mtk maaf ye sbab trpaksa bukakkn citer dpt tiket free ni lg. lu tentu fahamkn wa maksudkn sape. sori ar.. hehe. lg 1.. wa tgh pening skrg nk tgk citer ape ni. lu org bole cadangkn x kt wa citer ape yg best2 kt panggung?


ok.. tima kasih daun sireh pd nuffnang skali lg. kalau bole bg lebih2 lg tiket g genting lak. bole wa main roller coaster kt sane. yihaaa!! genting...wa dtg!! opss.. terover pulak. hahaha.

Saturday, January 8, 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah





malam tadi wa ngan geng2 wa g tgk citer hantu kak limah ni. kitorg g tgk kt midvalley. rupanye ramai lg org yg nk tgk citer tu. pasal tu kitorg dpt tmpt duduk baris kedua dri depan. x kisah lar.. janji dpt tgk. betul x? tiket2 ni sebenarnye di taja oleh zara mama meow. tima kasih daun sireh.. lain kali bole bg lebih2. hehe. wa sebenarnye x bole citer dpt tiket2 free ni. nnti ade org marah kt wa. hahaha



awie kalau berlakon komedi mmg wa terbahak2 ketawa. hehe


citer ni mmg kelakar abis. mane yg dh penah tgk msti tau kn! kalau tgk tajuk hantu tu, msti seram! ni mcm citer kelakar lak. wa punye ketawa, smpai nk pecah usus2 wa ni tau. hahaha. start dri mula smpai abis, lu org msti gelak punye. riuh 1 panggung tu. smpai wa dengar ade yg x abis gelak lg. org lain dh stop gelak, yg dia masih gelak lg. uuuih!! ni bru betul2 seram ni. hehe



babak ni yg paling wa tak tahan nk gelak. hahaha

lps kuar dri panggung
mcm geng baju merah kt thailand lak.. (trmasuk wa jgk) hehe

tapi bile nk balik tu.. wa lak nk jadi mcm hantu. ape taknye, nk kuar dari parking keta tu mkn mase sejam. aduhh!! wa punye rambut dh mengerbang mcm hantu kak limah dh. huhuhuhuhu


kena beratur lak nk kuar parking. huhu

pesanan keamanan dri bdk johor : sape2 yg blum tgk citer ni lg, wa cadangkn lu g tgk sblum tayangannye kt panggung tamat. mmg kelakar giler.. tp xde lar smpai gile. hehe. rugi kalau lu org tak tgk.

Kek Dari Opis Mate


wa nk smbung skit pasal besday wa itu ari. wa bru update ni sbb wa kena memenuhi undangan di serata tempat. ni pun bru balik dari white house maa. lpas ni wa kena terbang ke milan, itali utk smbutan kt sane lak. (ceh!! perasan jer. hahaha) sbenarnye kul 12.01am wa dh spt sms dri bestfrind wa wish hepi besday. pndai lak dia set time hp wa nk antar sms kt wa. caya lar bro. hehe

kena bersilat dulu sblum bole potong. huhu

tapi sebelum tu wa ucapkn tima kasih byk2 kt lu org yg wish kt wa melalui komen hepi besday to bdk johor. tima kasih skali lg.. wa terharu maa. (smbil t'esak2 mengelap air hingus ni) hahaha.


haah! bru bole potong. hehe


ok.. kt opis wa ade diorg beli kek utk besday wa. walaupun ringkas jer tp wa tetap hepi jgk. sume ucap selamat kt wa trmasuk bos n ade jgk suara2 latar tanya bila wa nk kawen. huhu. InsyaALLAH wa ckp.. tp diorg suruh wa mintak hadiah besar2 kt bos bila wa kawen nnti. uuuuihhh.. itu dh semestinye kwn2..!! hahahaha.


tmpt wa kena dera otak kt opis. hehe
jemput mkn semua..

psst: kek kt atas mmg sedap.. tapi kek dri mmber2 wa mmg unik. x penah wa jumpe maa. hehe. tima kasih x t'hingga utk lu org sume.

Tuesday, January 4, 2011

Hepi Besday to Bdk Johor


Alhamdulillah.. ari ni 4 Januari dpt lar jgk wa myambut besday wa yg ke 18 tahun (cet!! piiirahhh. jgn prcaya) hehe. Syukur wa rase kerana diberi peluang utk terus mengenali dunia ini. sbenar nye.. mcm2 ragam yg wa dh jumpe sepanjang hidup ini dan mcm2 kisah yg wa dh tempuhi. Manis ker, pahit ker, masam ker, masam2 manis ker or 3 rase (mcm lauk ikan plk.. hehe) sume wa dh rase.



dan yg paling wa bersyukur, wa dianugerahkn kwn2 yg sentiasa mberi sokongan wktu wa susah atau senang. itu sbenar nye dh cukup bermakna bg wa. thanks to u all. Allah saje yg dpt mbalas nye.


harap kita sume friend forever ek!




psst: sori lar kalau entri wa ni agak skema atau touching ek.! hehe

Sunday, January 2, 2011

HePi 1st WeDDing AnniVersary Mr & Mrs Curly



kali ni wa nk citer sikit pasal tarikh 1 Jan. 2011 (1.1.11) ni.kalau org lain mgkin nk celeb new year kn. tunggu2 bunga api. ala..ape lar sgt bunga api tu, kalau lu org nk wa leh pasang maa. tp bunga api yg budak2 main mase raya jer lar yg wa leh bakar. hahaha.




ok..tarikh t'sebut ade kena mgena ngan bestfriend wa (mr curly) coz genap lar ulangtahun perkahwinan diorg yg pertama. aiseh..skejap jer 1 tahun lu kawin ar bro. cume kitorg jer yg lum smpai seru. hehe. wa ade plan nk kasi suprise same dia tp x jadi sbab wa kena deal jgk ngn dia. trpaksa b'pakat supaya dia bwk round2 dulu mrs curly sblum wa siapkn tmpt nye. tmptnye xde lar grand sgt cume kt redbox sogo jer. biasa lar.. situkn tmpt jajahan kitorg. hehe


tu saje je lar tu nk kasi kitorg jeles. huhu

wa ade mtk geng2 wa join skali tp diorg ade hal2 negara yg nk d'uruskn. maklumlh.. plan last2 minit. cuma yg dpt join zarra mama meow n cik wani yg puas wa pujuk rayu n goda (sila jgn percaya eh..hehe) utk join skali. ade jgk mtk kak pah join skali tp dia nk kena uruskn kek tuk mjlis prkahwinan lain. tp kak pah ade beri buah tangan.. kek oreo (dia tau mrs curly suka) yg sedap utk diorg. wa pon xtau yg kak pah dh siap tulis ucapan selamat atas kek tu. mekasih byk2 kak pah. kek tu mmg sedapp.!! ( bkn bodek ar.. hehe)


ai.. siap nk b'tikam2 sape potong kek dulu.
helo.. diorg yg nk potong ar, bukan kita. hehe

smbil mkn2 kt situ..kitorg d'dendangkn 1 lagu inggeris oleh mrs curly. wa xtau lar lagu ape tu. tp bukan cok2 kendong versi inggeris tau. hahaha. wa dh rase mcm mkn kt hotel 5 star dh. yela.. smbil mkn ade background music. tenang jer rase. huhu. sume org karok cume cik wani jer x nyanyi. dia ckp dia batuk2.. tp wa rase dia saje jer ckp cmtu. mgkin dia fikir kalau dia nyanyi dia xdpt control diri dia. mau dia panjat kerusi atau meja mase nyanyi nnti. yela..t'bayang buat show mcm atas pentas kn! hahahaha




cik wani mmg tgh nyanyi.. tp dlm hati je lar. hahaha



Selamat UlangTahun Perkahwinan bro..


semoga berbahagia selamanya. Amin...







psst: tinggal 2 ari utk wa myambut lak besday wa. moga wa sihat2 selalu utk menyambutnye. InsyaALLAH..