Monday, November 28, 2011

Pergi Salah..Tak Pergi Pun Salah.


As salam semua. Sebenarnya wa rasa simpati pada pasukan bolasepak Harimau Kuat Muda kita. Kalah buat kali yang ketiga dalam kelayakan Olimpik.

Kalau lu org nak tau.. masa tamat lawan Syria tempohari, bestfriend wa ada cakap. Dia kata..'bro, agaknya pasal kita datang stadium.. tu yang team Malaysia kalah'. Wa jawab balik..'mungkin ar bro..diorg terqezut tengok kita datang. Kita ni mana ada selalu datang walaupun stadium bukit jalil tu kalau kita jalan kaki pun sampai'. Hehe.

So..kitorg ambil keputusan tak nak datang stadium masa lawan Bahrian pulak. Yela.. harap2 dengan ketidakhadiran (dengan izin.. hehe) kitorg pasukan Malaysia boleh menang. Walaupun ada member yang beria2 ajak kitorg pergi stadium.

Keputusannya tetap Malaysia kecundang 2-3 walaupun dah mendahului 2-0. Jadi kesimpulannya, kitorg pergi stadium kalah.. tak pergi pun tetap kalah. Wa rasa diorg masih lagi dibuai sang bayu kejayaan Sukan Sea tu lagi.

Secara logiknya peluang Malaysia boleh dikatakan tertutup lar untuk ke pusingan seterusnya. TAPI.. boleh lagi ke peringkat seterusnya dengan syarat menang semua perlawanan selepas ini. Itu memang mustahil tapi dalam bolasepak apa saja boleh berlaku. Sebelum nak lawan nanti..kita kasi pasang lagu Mission Impossible kat pemain kita. Nak bangun tidur pasang lagu tu.. nak pergi mandi pasang jugak, waktu makan pasang lagi, nak jalan2 keluar kena mainkan kat handphone dan sebelum tidur kena hafalkan lagu tu. Baru kita boleh menang. Amacam.. best tak idea wa?

Hahahaha..


Lagi satu.. permainan bolasepak ni sememangnya kejam. Lebih kejam dari putus cinta tau.

Wakakakakaka.. (tak tau..nak nangis ker nak gelak!) huhu

Thursday, November 24, 2011

Letih - Punca Kekalahan.




(Kredit)


As salam semua. Sori ye terpaksa citer pasal bola jer. Maklumlah.. sekarang tengah hangat pasal pasukan bolasepak Malaysia sejak menang final Sukan Sea Indonesia.

Ok.. kali ni mengenai perlawanan kelayakan Olimpik London 2012 antara pasukan Malaysia lawan Syria. Wa tengok kat stadium bukit jalil dengan bestfriend wa. Dia demam2 pun semangat nak pergi stadium. Caya lar bro. hehe. Semangat lar jugak tengok penyokong yang datang walaupun tak seramai masa kelayakan Piala Dunia dulu.





Mr & Mrs Curly


Keputusannya Malaysia kalah 2-0 dan sepanjang perlawanan tu memang nampak pemain Harimau kuat Muda ni sememangnya keletihan. Balik jer dari Sukan Sea Indonesia, dah kena siap sedia untuk kelayakan Olimpik pulak. Yang tak puas hatinya.. gol kedua Syria tu. Nampak kesilapan bodoh pertahanan Malaysia. Kitorg faham lar lu org penat, tapi janganlah main macam tu. Wa malas lar nak kritik.. kesian pun ada. Jangan buat lagi sudahlah ar.






Pasukan Syria best lar.. tengah segar bugar lawan Malaysia. Tak aci lar macam ni. Takpe.. lawan kat tempat diorg nanti, kita kasi belasah pulak 20-0. (kalau nak menipu tu.. biar lar possible. Ini.. impossible!)

Hahahaha..


Tuesday, November 22, 2011

Tahniah..Tahniah..Tahniah!!


(Kredit)



Tahniah wa ucapkan pada pasukan bolasepak Malaysia Sukan Sea 2011 sebab menang perlawanan akhir menentang Indonesia. Memang sengit perlawanan tu dan jugak senget (kepala wa lar.. sebab penuh perasaan tengok game tu. hehe), yang akhirnya menjadi juara untuk memenangi pingat emas.

Walaupun banyak jugak peluang2 keemasan yang dilepaskan, terutamanya Fakri dan jugak Asraruddin.. tapi berbaloi untuk menang penentuan sepakan penalti. Wa memang tabik spring kat Apek..sebab dalam penentuan sepakan penalti, wa memang yakin dengan dia walaupun member2 wa dah tak sanggup nak tengok. haha.

Syabas sekali lagi walaupun sebelum ni wa banyak kritik diorg. Biasa lar.. dalam sesetengah permainan tu, lu perlukan pengkritik untuk tingkatkan tahap permainan lu. Jangan asyik nak puji jer. Kalau selalu puji, jawabnya diorg tak tahu lar kelemahan diorg. Lagi satu takut lupa daratan pulak. Macam si Tanggang terjun dengan labu-labunya (eh..betul ker peribahasa wa ni?)

Hahaha..


Friday, November 11, 2011

11.11.11 - Apa Ada Dengan Tarikh?






Yela..apa ada dengan tarikh. Tarikh hari ni selalu jer jadi sebutan. Bagi wa..tentu lar pasal ada nombor 11, nombor yang jadi kegemaran wa. Dulu masa wa main bola, awal2 lagi wa dah ambil jersi nombor 11 untuk wa pakai. Tu yang boleh jaringkan gol banyak2 tu. (ceh!! perasan jer) Hahaha.

Bagi pasangan yang nak berkahwin lak..mungkin diorg pilih tarikh ni. Yela.. cantik jer tarikhnya. Senang nak ingat masa nak sambut ulangtahun nanti. Hehe. Erm.. yang sebenarnya..masa hangat2 bercinta dulu, tarikh ini lar menjadi idaman wa jika ade jodoh dengan sidia.  Janji untuk sehidup semati.(chewah!! macam dalam drama lak. dulu2 lar eh). Menjadi peneman hidupnya dikala suka dan duka. Dan menempuh liku2 kehidupan ini bersama2.


video



 
Memang benar bagai yang dikata.. manusia hanya mampu merancang, ALLAH jua yang menentukannya. Kebahagiaan yang diimpikan.. putus ditengah jalan. Tiada daya kita untuk menolak apa yang telah di takdirkan untuk kita. Kita terimanya dengan redha. Apa saja yang berlaku.. mungkin ada hikmah disebaliknya. Bak kata kekasihku jua..jangan sesekali kita lupa.. ALLAH telah tetapkan tiap2 insan itu, ada pasangannya masing2.

Dan mungkin pasangan yang ditakdirkan untuk kita tu, ada nun jauh di tempat2 yang kita tak sangka2. Atau mungkin juga berada berdekatan dengan kita. Tak pun berjiran dengan kita. Kalau Johor.. jirannya Melaka kan!! Amacam.. boleh tak orang Melaka? (senyum)

Hahahaha..

Wednesday, November 9, 2011

Keputusan Bolasepak Sukan Sea Malaysia lawan Thailand


(Kredit)


As salam semua. Salam AidilAdha wa ucapkn jika belum terlambat lagi.

Petang tadi wa tengok perlawanan bolasepak Sukan Sea 2011 Malaysia lawan Thailand kat tv. Pasukan Malaysia menang perlawanan tu 2-1 tapi bagi wa keseluruhan pasukan Malaysia mengecewakan.


Pasukan Malaysia
(Kredit)


Dalam perlawanan bertaraf antarabangsa.. bukan Liga Malaysia ar, kalau pasukan lu lepaskan banyak peluang menjaringkan gol.. peluang untuk pasukan lu KALAH adalah tinggi. Nasib baik pasukan Thailand kekurangan sorang pemain. Kalau tak, silap2 diorg yang menang.

Lu orang tak tau macam mana perasaan wa bila tengok perlawanan tu. Nasib baik TV tu harganya mahal. Kalau setakat beli RM10 dapat dua.. dah lama wa campak. Tak pun wa kasi karate atau flying kiss kick tv tu. Baru padan muka wa.

hahahaha...