Sunday, September 26, 2010

"Gua Tau Itu Siape" Contest

oleh kerana wa telah di tag oleh mr puyol, maka dgn penuh semangat hri raya lg wa pon m'joinkn diri masuk contest yg diberi. contest ni di nyalakn oleh lampu oltromen incik hamzah ( http://www.terbangtinggitinggi.com/ ) yg mintak teka sape yg ade kat sebelah dia n tgh watpe. hehe. wa bab teka2 ni mmg fail. yela.. belajar subjek teka teki ni smpai darjah tiga suku jer. hahaha




ok.. tanpa berlengah lg kite tgk sape yg kena. wa rase yg duk sebelah dia tu anak buah dia yg paling nakal..tgh mkn kuih raye incik hamzah punye. hehe. betul ker x betul wa bedal ajer. yg penting wa rase wa musti menang. hahaha.


oh ya.. wa kena tag 3 org yg wa rase terer utk meneka contest ini. hehe

1. merduwaty

2. tips kurus

3. zarra

Wednesday, September 22, 2010

Sepetang Di Serting


Minggu lepas wa telah diajak oleh mr curly utk mghabiskn hujung minggu di umah mentua dia di serting. dia ade cadangkn kat wa supaya test air sirap serbat yg dibuat oleh mrs curly. sblum tu kitorg kena lar buat sesi mengait (ingat org pompuan jer ker ade sesi mengait kain baju..hehe) buah kelapa. kalau xde air kelapa.. bkn air serbat namenye. mgkin air serban kot. hehehe. setelah mbuat sedikit warm up iaitu tekan tubi, lari2 anak, lompat katak n jln itik (larat ker mr curly tu ngan pewot muncit dia..hahaha)..maka bermula lar keje2 mengait n mengutip buah kelapa. utk tugas mengait wa serahkn pd mr curly sbb dia beria2 nk tunjukkn kehandalan nye mengait. tapi ar bro.. dia ni mmg terer bab kait mengait ni smpai wa terpikir dia ni kecik2 dulu lahir atas pokok kelapa ker ape! hahaha





abis meja tu kitorg jahanamkn (sori ar mrs curly..hehe)

mr curly dh kekurangan oksigen tu. hehe

lu org nk tau x? mase wa kopek isi kelapa tu.. wa tgk pewot mr curly ngan buah kelapa tu dh sama saiz dh. lepas wa belek lg skali.. sah, saiz buah kelapa tu lg slim dri pewot muncit dia. hahahahahaha (jgn marah bro..hehe)

psst: air sirap serbat yg mrs curly buat tu mmg sedap. smpai wa mtk bwk balik umah. hehe. thnks to mr & mrs curly.

Tuesday, September 21, 2010

Pertemuan Yg Tak Disangka


Ari sabtu lepas, tgh wa sedap2 bwk motor.. wa diterjah oleh sms dri mr curly ajak wa g openhouse umah ms panadol kt batu kikir. apelagi.. wa punye terperanjat smpai tayar depan motor wa terangkat di sbb kn sms yg x diundang itu. hehe. memandangkn wa xde ape2 plan ari tu dan utk keselamatan keta wa jgk (sbb dia cakap kalau wa x ikut, dia nk baling mercun pop2 kt keta wa..hahaha) maka wa pon follow sbb teringin jgk nk tgk kg ms panadol. kitorg g sane ikut highway Lekas. memang cepat dan selesa lar ikut highway tu. wa cadangkn kalau lu org nk ke arah seremban, kuala pilah atau ke selatan, bole ikut highway ni. (promote ckit!! hehe)


posing kt luar pon jadi lar

Dlm perjalanan tu sempat jgk kitorg singgah jap kt restoran Warisan utk sesi bergambar. itu pon setelah mr curly x henti2 racun (promote) kt wa ttg restoran ni. jadi wa pon tgk dari luar (xleh masuk sbb kalau msuk kena open table..hehe), mmg cantik dan nmpak exclusive. view di kiri n kanan nye mmg sejuk mata memandang.


sbenarnye wa sorg jer brgmbar..tp entah dri

mane mamat ni tibe2 jer nk inteprem jgk. hehe

Setelah puas jadi model sekejap ngan mamat tu, kitorg pon meneruskn perjalanan. dlm keta tu tibe2 mrs curly dpt 1 sms dari sesorg yg x disangka. apalagi.. trus lar dia call balik org tu n planning nk jumpe. wa n mr curly yg dengar ni trus jd excited nk jumpe org tu jgk. kalau lu org nk tau.. dia lar blogger terhebat bg wa iaitu mak. mula2 jumpe tu, mak trus buat joke sbb tgk kitorg ni kelu lidah nk berkata2. hehehe. bile mak dh buat joke.. apalagi kitorg pon menambahkn huru hara lar di umah mrs curly. smpai bergegar umah tu dgn gelak ketawa kitorg. nasib baik x tercabut bumbung umah dia. hahaha. wa x sangka mak memang sorg yg kelakar abis. hehe. bagi yg slalu mengikuti blog mak msti setuju ngan wa kn!. kebetulan bile mak dh ade, kitorg ajak skali g umah ms panadol sbb dia pon teringin sgt nk jumpe mak jgk. huhu. bagi wa mmg x sia2 wa ikut mr curly ke serting, nogori sembilan. thanks bro...


akhirnye dpt jgk jumpe mak live in person.. hehe

mase kt openhouse ms panadol (berbaju merah).

psst: harap dpt jumpe mak lagi n kalau bole kwn2 blogger yg lain jgk.

Friday, September 17, 2010

Contest Baju Raya Itik Kejam




yeah..!! sebagai menyahut seruan dari kerajaan, eh2 silap.. seruan dari cik ena merduwaty (hehe) disini ade 1 kontest bagi memeriahkn lagi hari raye ini. untuk maklumat lanjut lu org bole klik saje disini.
  1. Buat satu entri dengan title "CONTEST BAJU RAYA ITIKKEJAM"
  2. Tempek banner contest pada ENTRI dan SIDEBAR sepanjang tempoh peraduan berlangsung dan link banner tersebut pada entri ini.
  3. Upload sekeping gambar korang pakai baju raya yang paling cun hensem meletop kebaboww, tak kisahla raya tahun bile pun yang penting dalam gambar tu mesti ade korang seorang sahaja. Gambar satu kampung taknak eh.
  4. Nak edit sikit-sikit tu bole la.. Jangan edit sampai tak nampak macam manusia sudah.
  5. Tag 3 orang member blog korang (inform diorang sekali tau, jangan tag senyap-senyap pulak)
  6. Nak follow ke tanak follow belakang kira. takde paksaan punya :)



[UPDATED]

Tempoh peraduan sepanjang 1 SEPT hingga 18 SEPT 2010 (sabtu). 2

pemenang dengan gambar paling kreatif akan diumumkan pada 19 SEPT 2010


wa perturunkan disini gambar wa berbaju raye yg x berape hencem tapi kacak lar sikit. hahaha.



yang bakal di tag pulak:


Thursday, September 16, 2010

Raye di Kampung



ni lar kampung tercinta wa.



alhamdulillah.. selesai sudah kita menjalani ibadah puasa di bulan ramadan. wa pon dah kembali ke umah dari kampung. tapi masih ade mood raye lagi nih. yela.. raye sebulan kn! hehehe. wa dapat rasekn suasana raye di kampung masih lagi penuh meriah. mungkin bagi org bandar xde beza nye.. tapi bagi wa mmg seronok beraye di kampung tercinta, ade beza nye. cume yg same antara suasana kampung dan bandar adalah keadaan di jalanraya. banyak keta. bile tiba time sesaknye.. mmg bole buat kita pulak yg sesak nafas. nasib baik aircond keta wa dh diservis.. dapatlh jgk cover kekurangan oksigen dlm perut wa. hehe. inilah arus kemajuan yg kita x dapat halang. kadang2 teringat mase raye dulu2. berbasikal jer kalau nk pegi beraye kt kampung sebelah. tapi sekali tergolek masuk lubang.. abis baju raye kena tanah merah. ape lagi..rase mcm dah x dapat beraye dah. (sebenarnye bukan x dapat beraye, tapi sedih x dapat kutip duit raye banyak2) hahahaha.



umah wa di kampung



aktiviti wajib time pose n raye..

kena main kat belakang umah. kalau x..tercabut bumbung..hehe

( jgn tiru aksi ni. hanya yg pakar mcm wa saje bole cuba..hahaha)




dh standby kat umah jiran ni. hehehe


jalan jem di lorong sebelah..
nasib baik wa x lalu lorong tu..huhu


psst: wa still nk ucapkn Selamat Hari Raya.. maaf zahir & batin.



Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri




Dikesempatan ini wa ingin mengucapkn Selamat Hari Raya Aidilfitri, mohon maaf jika wa ade terkasar bahasa sepanjang wa berblog ni ek. pada kengkawan sume jika ade wat perkara yg menyinggung tata susila.. wa menyusun 10 jari mintak ampun dan maaf utk 3 tahun ek. hehehe. terutama pada cik tips-kurus yg sudi menyingsing lengan mbuat kek raya utk wa. (ni yg wat wa jatuh cinta kt lu nih. hehehe). bukan cakap ape lar kengkawan, dia buat kek..fuhh!! mmg cukup sedap. wa rase sayang lar pulak nk abiskn cepat2. (bukan bodek ar.. hahaha). yg lain2 pon tidak wa lupakn. kek dari cik zarra pon sedap jgk. mohon maaf jika ade terkasar bahasa atau terboikot ker kt lu. hehee. wa skrg dh berade di kmpung tercinta. best nyer mghirup udara di kmpung. betul x? lagi 1.. kalau lu org tengah makan kuih tu.. jgn lupakn wa eh. nak lagi ketupat cicah ayam masak rendang.. favourite wa tuuuu...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN


Monday, September 6, 2010

Selamat Balik Kampung


skrg ni wa tau lu org mmg dh x sabar2 nk blik kampung kn. kire kalau wat keje tu mmg dh xde mood dh. badan jer kt opis or tmpt keje tapi hati dh kat kmpung dh. (same lar cam wa..hehehe). kalau lu org nk blik kampung, mane yg drive sendiri tu..wa harap lu org berhati-hati ek. biar cepat asal selamat.. eh2 silap, biar lambat asal selamat. hehe. jgn nk ber 'race2' pulak. kalau nk race jgk, jgn lupa panggil wa tau. wa pon nk join maa.. hehehe

Wednesday, September 1, 2010

team favourite

mgkin wa terlambat nk bgtau lu org yg team favourite wa A.C Milan menang 4-0 first game permulaan serie A (liga Itali) lwn ngan team Lecce. wa dari dulu mmg minat ngan team A.C Milan atau 'Rossonerri'-nickname bg team ni. mesti pelik kn.. slalu kaki bola mesti minat Liga Inggeris.tapi wa lain plk. wa bukan x tengok Liga Inggeris, tapi xtau lar nape xde 1 team pon yg menarik minat wa. x mcm ade 1 mamat ni.. minat giler ngan team Liga Inggeris - Spurs. nasib baik x 1 kumpulan ngan team wa dlm Champion League. kalau x.. wa bungkus2 kn buat otak2 johor. hahaha..(sori bro). wa mcm mane pon..A.C Milan tetap mjadi pujaan hatiku. sbab ape.. sbab dia bessst..hehe. lagi 1 coz diorg ade player yg jd idola wa.. Flippo Inzaghi. ade jgk player lain yg terer dlm team ni cam Seedof, Pato, Pirlo, Ronaldinho dan budak johor (eh2.. itu wa lar.. hehehe). dulu team ni ade Kaka tapi dia dh transfer ke Real Madrid. wa pon xtau kenapa.. dari yg wa dengar, dia pindah sbab kempunan telor ikan tembakul kot. hahaha. wa harap diorg terus menang utk game akan dtg. nk lagi dlm Champion League jumpe team Kaka nnti. kasi ajar same dia.. hehe

sebenarnye wa ade dlm gmbar ni..
tapi terlindung ngan mamat Ronaldinho ni.. hehehe

'aku pose lar'... mgkin tu ayat mamat Seedof ni plk,
pasal dia x amik air mineral tu. hahaha