Thursday, April 7, 2011

Bukit Tinggi. ce citer.. ce citer. Part 1




okey.. kali ni wa nk citer tentang tempat percutian kat bukit yg paling tinggi sekali kat malaysia iaitu bukit tinggi. (iye ker? hehe). kita tinggalkn dulu citer pasal tengok wayang sebab nanti ade org marah/benci. hahaha (rindu lar kat dia. hehehe). seperti biasa wa and the geng (sebelum ni wa ade pegi bercuti sorg2 kat pulau pangkor, tapi bila balik jer wa kena boikot ngan diorg sebab tak ajak diorg sekali.. hehehe) pegi ler terjah bukit tinggi tu.







tapi kalau lu org nk tau, tempat tu bukan lar sasaran utama kitorg. kitorg dh plan dh nk pegi Genting Highland. tapi memandangkn hujung minggu lepas ( 2 & 3 April) tgh berlangsung Anugerah Bintang Popular, terpaksa lar kitorg melencong kat bukit tinggi. bukan ape.. kitorg dh agak mesti ramai giler org kat situ. bila dh ramai sgt.. tak selesa ar nk main ape2 permainan yg ade kat outdoor theme park tu. nk lagi kalau kena beratur panjang. wa ni kalau nk main.. wa tak mau org lain main kat situ jugak. (ceh!!..mcm dialog citer pendekar bujang lapok lar pulak. hahaha)








wa dh terbayang2 nk try 'sky venture' kat genting tu. al maklum lah.. wa tak penah pun main terbang2 ni. kalau game lain, wa dh layan dh. takpe2.. lain kali wa akan pastikn wa dapat panjat genting tu. hehehe.






ok.. kita layan gambar2 kat bukit tinggi lar dulu ek.










amacam..? nk lagi.. aaaaaade lagi!! hahaha


16 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

as salam...makan mudah tak kat sana?mahal tak?miza plan nak gi awal jun nnt.tak pernah sampai sana tau...plan mlm td.buka2 blog hr ni ada entri ni pulak..tq

sizuka[Izzati] said...

org pahang ni pun xpenah smpai bukit tinggi lg.kihkih.whoahhhhhhhhhhhhhh nak pegiiiiiiiiiiiiiiii!

mr.curly said...

bro, yg baju petak2 tu ms panadol ke??.. abis la lu bro, yg lu g masukkn gambo dorg (yg belom selim melim) tu watpe..nti sekehteri marah maa..hahaha

cik panadol said...

Ni yg wat wa nk marah ni...takpe2...yg penting wa tetap comel!!

bdk johor said...

Lydia Miza:

as salam. kalau nk cari makanan kat sini memang takde masalah ar. kebanyakkn nye jenis western food. biasak lar kalau nk tanya harganye.

apsal lak nk tunggu jun nnti. besok pun bole terjah ape!! hahaha

bdk johor said...

sizuka:

laa.. yeke lu tak penah pegi situ? kalau wa lar, dh lama wa kasi terjun kat tasik chini tu. hahaha

ape tunggu lagi.. kasi terojah ler. hehee

bdk johor said...

mr curly:

yela bro..wa pun konpius ms panadol ker yg baju petak2 tu? sebab dlm gambar dia manyak cantik maa. hehehe

abis lar wa kena bako ngan sekehteri nanti. huhu

bdk johor said...

cik panadol:

fuhh!!! nasib baik lu tak jadi marah kat wa. tapi.. kalau lu marah pun, muka lu tetap comel maa. hahaha

senydream said...

cntik seh pmndngn kt sni,mau pergi gk!

bdk johor said...

senydream:

memang cantik.
nak pegi? bole.. tapi lu kena pam dulu tayar basikal lar sebab basikal wa pancit maa. hehehe

Mie said...

Salam bdk johor, saya ke ~Bukittinggi~ gak.. hehe

bdk johor said...

Mie:

salam.. ini sudah cantik. ade geng nampak nye ni. hehe

Sephi Sephia said...

Ade lagi?
Bagi le lagi!

bdk johor said...

Sephi Sephia:

aiseh!! tergezut jap bila awak berkata2. macam marah pun ada.
hahaha

kejap lagi saya bagi lagi. hehe

dwaty said...

best nya... nak gi sini juga la....hehehe

bdk johor said...

dwaty:

ape tunggu lagi..kasi terjah lar tempat tu. tapi jgn lupa ajak wa skali ar.
hahaha