Sunday, April 17, 2011

Source Code





ok.. kita kembali semula dlm segmen panggung wayang ek. hehe. citer kali ni adelah Source Code (Kod Pusat Sumber) yang wa telah menontonnye semalam.


mengisahkn kapten colter stevens (Jake Gyllenhaal) yang tersedar dan mendapati diri dia dalam badan orang lain. keretapi yg dinaiki nye meletup angkara pengganas bersama2 dengan penumpang perempuan (Michelle Monaghan) yg tidak dikenali nye walaupun perempuan itu kenal sangat kat dia.




(kredit)


bila tersedar balik, dia ade pulak kat dalam bilik kecik (bukan tandas ar. hehe) yg dikawal oleh pakar2 tentera. apelagi..dia pun konpius lar (sama lar macam wa), tadi dalam keretapi yg meletup..pastu dalam bilik kecik pulak.





(kredit)


rupa2nye dia dh diprogramkn (source code) macam tu oleh pihak tentera untuk kembali ke masa depan bagi kenal pasti mamat mane yg kasi letup itu keretapi sebelum tiba waktunye. dia hanya ade masa 8 minit jer utk cari mamat tu. kalau tak dapat cari dalam masa 8 minit.. keretapi tu meletup. kat sini jer dia dh berapa kali kena hantar balik pasal tak jumpa mamat tu.



citer yg akan wa terjah nanti. hehe


justin bieber (JB) budak johor (BJ) ala.. lebih kurang same jer. hahaha



dalam berapa kali kena hantar balik, dia macam dh jatuh cinta kat penumpang perempuan tu. (aiseh..ade pulak babak jatuh cinta ek.) so.. lu org dah dapat agak lar kesudahan nye nanti ar. pasal kalau wa citer nanti.. silap2 citer ni bukan citer aksi yg banyak adegan meletup, tapi citer romantik yg pelakonnye menyanyi2 kat taman bunga sambil guling2kan badan. tak ker haru jadinye!!

hahahaha..

12 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

awak ni mmg kaki wayang kan?hihi.syok la menonton!

Amirah Adnan said...

sukenye dye boleh nonton wayang..hehe..

kg parit haji baiduri tu area mane?

toyolkiut said...

persoalannya..

knapa tak ajak TK sekali??
geram tau..

IDEAlogyc Admin:Al-Hadi said...

source code:cite org mati masuk badan org len sbb nak selamatkn dari bom pengganas...mmg rumit..hahaha

bdk johor said...

Lydia Miza:

eh2..bile mase tgk kaki saya ni. skodeng eh!! hehe. gurau jer.
takde lar kaki wayang miza, tengok pada citer jgk. jangan lar citer 'aku masih dara' pun nk suruh saya tengok. ape barang..!
hahaha..

bdk johor said...

Amirah Adnan:

tak suka maa, cume gumbira jer. haha

ewah2!! sedap jer lu tukar nama kg wa eh. huhu. bukan 'baiduri'.. bajuri. kat area batu pahat johor.

bdk johor said...

IDEAlogyc Admin:Al-Hadi:

peh!! lu lagi advance dari wa lar bro. hehe.
tu lar pasal.. dia punye rumit sampai otak wa pun ikut terbelit.
hahaha

bdk johor said...

toyolkiut:

hahaha
wa memang nak ajak lu TK, tapi masalahnye helikopter wa punye kipas, pakai kipas meja jer. lu ade berani ker? hahaha

Melati Qistyna's Mummy said...

kesimpulan matinyer, best ke x best....hehehehe

bdk johor said...

Melati Qistyna's:

aiseh qis.. citer ni mesti lar best.
'sebab apa saya suka tgk citer ni.. sebab dia besttt!!!' hehehe

| gad1s s0ypans | said...

abes sume pic kt cinema tue awk snap......

c(:

bdk johor said...

gad1s s0ypans:

jangan kata nak snap pic kat cinema tu..kalau bole wa nak kasi bako jer!
hahaha