Friday, March 25, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa





Rabu lepas member2 wa ajak pegi tengok citer Hikayat Merong Titiwangsa Mahawangsa. sebelum ni diorg kempunan nk tengok sebab panggung dh penuh.. terpaksa lar layan citer 127 hours masa tu. wa hepi lar sebab dapat tengok 127 hours dari terpaksa tengok HMM. nk lagi citer epik2 ni. lagi lar wa tak layan. hehe





ni lar org pompuan..! sempat lagi singgah
tempat2 macam ni. hehehe


ok.. bertempat di KLCC yg serba indah di waktu malam (chewah!!), kitorg termasuk lar ahli baru kelab.. kak pah (hehe) pun terjah lar panggung KLCC tu. masuk2 jer citer tu terus start. takde iklan2 yg sempat kitorg tengok. agaknye.. tokeh panggung tu memang menunggu ketibaan kitorg ni utk memulakan tayangan. hahaha





aiseh..!! silap poster lak. sori ar.. hahaha

rupa2 nye salah sangkaan wa pasal citer epik ni. dari mula citer tu smpai habis, hanya rase kagum yg wa dapat zahirkan pd citer ni. walaupon ade dialog2 yg meleret2.. tapi latarbelakang filem tersebut dan suasana pertempuran memang real. tapi babak pertempuran tu sesuai utk tontonan 18 tahun ke atas je lar sebab byk adegan ganas serta bunyi2 tikaman. (wa baru sedar bila dengar penonton pompuan yg cakap.. penonton lelaki mcm wa biasak jer. hahaha)

(kredit)






(kredit)


wa di fahamkan yg bajet utk filem ni saje sebanyak RM8 juta termasuk teknik janaan komputer.. tapi memang berbaloi lar utk luorg tengok. wa ni tak berapa arif pasal teknik janaan komputer ni, tapi kalau pasal game komputer.. memang wa terer!!. wuahahaha (gelak bongkak lar pulak) hehe

10 comments:

mr.curly said...

ok bro, pasni kite tgk citer baru kt panggung tajuknye "i missed de goal!!!"..hikhik

Melati Qistyna's Mummy said...

ohoho, lu dh layan ek cite ni, ok ape, wa suke :P yg 127 tu wa lg buhsan..... heheheheh

erkkk, sapakah yg bertenggek cekci atas eskalator itu ??? muahahaha

bdk johor said...

mr curly:

ape bro? citer tu?? jawabnye bertondan lar wa nk tunggu citer tu kuar. huhu

bdk johor said...

Melati Qistyna's:

camne tak layan citer tu qis.. lu dh racun kaw2 kat diorg pegi tengok citer tu. terpaksa lar wa menjoinkn diri jgk. hehehe

lu tak kenal ker? tu lar mamat paling poyo di abad ini. wuahahaha!!

edda(",) said...

edda tak tgk lagi.. blanje ahhh!!!! he

bdk johor said...

edda:

ape edda? nk suruh wa blanje?
bole..
bole blah!!! hahaha

senydream said...

cam besh lak creter ni ramai gak y ckp besh..kne p tgok gk la..;)

bdk johor said...

senydream:

ape tunggu lagi seny.. kasi terjah lar.!! nak lagi best, ajak wa sekali. hehehe

Sephi Sephia said...

Benci, benci, benci...
selalu sangat tengok wayang lebih dulu dari kite...

bdk johor said...

Sephi Sephia:

hahaha
oh.. benci..
bukan..sayang, sayang, sayang ker?
hehehe.

jangan risau..lain kali saya ajak awak dulu dari yg lain2.(mintak2 lar diorg tak dengar) hahaha