Friday, September 9, 2011

Tak Puas Beraya Sebab Ni..



dari Parit Yaani ke Yong Peng.
2 jam wa tersangkut. Aduhhh..!


Kali ni wa nak citer pasal beraya kat kampung. Memang seronok beraya kat kampung ni tapi yang tak bestnya.. jalan jem. Terbantut sekejap mood nak pegi beraya. Tapi nak buat camne kan! Masing2 ada kenderaan sendiri. Ini lar masa nak beraya rumah sedara mara. Yela.. takkan nak pegi beraya jalan kaki. Kalau dekat2 takpe lar. Naik basikal pun takde hal. Ni sedara yang duduk diluar liputan kawasan. hehe


Malam pun jem jugak.!!( 11.45pm- bandar Batu Pahat)


Mesti lu org pun ada tersangkut jem jugakkan kat kampung masing2. Separuh dari masa tu terpaksa lar beraya kat jalanraya. Kena sabar je lar. Tapi harap2 jangan sampai bentang tikar lak kat jalanraya tu sebab jem teruk sangat.

hahahaha..

Selamat beraya lagi ar.

14 comments:

cik panadol said...

jalan tu mmg jem lor...aritu wa blk batu pahat pon sudah jem woo....tp tu kira ok...penah sekali nk balik n9 dr sane, jalan dr parit yaani tu ke plus leh jadi 2 line! org ramai lalu jln kt tepi tu...jln lobang2, becak2 pon sanggup diorg lalu semata2 nk potong Q!

hish ape la org johor ni.....

kakakakaka!!!!

cik sakdi said...

haha nasib baik wa selalu kat jb hari pertama sbb malas nak balik kg. tp best pe jam. leh cuci mate ahhaha

kakchik@ella said...

nasib ler .. Raya kan serentak. Tu pasal sume jem

Melati Qistyna's Mummy said...

aah betul tu, last year MIL nak p umah sedara kat batu pahat sana, tolak pagi ptg br sampai, sib baik time tu wa x ikut, mmg tetiap taun jem area situ... so taun ni kitaorg x pi pon umah sedara u, serik...huhuhuh

mr.curly said...

tp aritu wa lalu kt situ dlm kul 4pagi, jln kt situ dh xjem bro..hikhik

bdk johor said...

cik panadol:

ooo.. kutuk org johor ek. nak kena fire ngan meriam batang pinang ni. hehe

jangan kata jalan lubang2 atau becak2 org johor sanggup redah, kalau jalan tu macam parit atau sungai pon kitorg takde hal punye!
hahaha

bdk johor said...

cik sakdi:

nak cuci mata apa cik sakdi ooii. sedut asap aje ler. sampai kentut pun dah macam ekzos keta. hahaha

bdk johor said...

kakchik@ella:

betul..betul..betul! (stail upin ipin) hehe

bdk johor said...

Melati Qistyna's:

ai qis.. lu kan brutal punya org. takkan dah serik kot!
hahaha

bdk johor said...

mr curly:

pukul 4 pagi memang lar tak jem bro. time tu khas untuk hantu boceng merempit jer!
wuahahaha!!

Alin Marlini said...

tak penah sampai ke johor lagi...

bdk johor said...

Alin Marlini:

ape Alin? tak penah sampai johor lagi?
rugi2.. org johor ni baik budi pekertinya. bersopan santun, lemah lembut, jalan tunduk ke bawah dan berbudi bahasa di jalanraya (siap keluar dari kereta nak persilakan org lain jalan dulu).
dan tak lupa jugak.. org johor ni hensem2 macam wa.
hahahahaha..

Melati Qistyna's Mummy said...

Keh3x, stetmen supan santun tu x boleh blah...hahaha

bdk johor said...

Melati Qistyna's:

mesti ar qis. hahahahaha..