Thursday, June 16, 2011

Penggodam Bergelar Anonymous

(kredit)






Wa sebenarnya nk mengulas lagi pasal penggodam (hacker) yang menggelarkn diri mereka ‘Anonymous’. Diorg ni sememangnya mahir (kira pakar tahap giler lar) dalam teknologi computer ni tapi telah terpesong sikit sikll diorg tu dengan menceroboh ke rumah (tafsiran baru) org lain. Setakat yang wa tau..diorg dah menceroboh 91 laman web Malaysia pagi tadi.

Selalunya serangan diorg ni akan buat satu2 laman web tu susah nak dibukak. Dan lebih dashyat lagi diorg ni boleh masuk dengan senang2 ke akaun web org atau pun syarikat2 yg diorg nak ceroboh. Pernah lar wa dengar penggodam ni pernah ceroboh laman web FBI di Amerika. Fuhh..! kira berani mati lar diorg ni.

Kalau lu org nak tau serba sikit pasal penggodam (hacker) ni, wa cadangkn lu org tengok citer Die Hard 4 lakonan Bruce Willis. Tengok cara hacker ni mengawal dan menghuru hara kan tahap keselamatan Amerika. Best jugak citer tu.

Sebut pasal Anonymous ni.. wa dulu penah lar ‘di kidnap’ oleh seseorg yang nak tau sape dia Anonymous yang telah menceroboh laman web dia. Dibawak ke Solaris untuk diugut paksa sebab dia tau wa ni ejen CTU. Hehe. so.. wa telah di soal siasat selama 11 jam berturut-turut mintak maklumat kat wa. Tapi biasa lar..wa telah dilatih untuk menafikan penglibatan wa. Hehehe.

Wa ni memang tak mahir lar pasal penggodam2 ni. Tapi kalau pasal penggoda tu.. tau lar sikit2. (ceh.. perasan!!)


hahahahaha..

10 comments:

tikin said...

lu tau sal penggoda?hahaa...bahaye nih..tamO bg la mane2 girl dekat ngn lu..nanti kena goda...lariiiiiiiiiik..hahahaha

NasZ said...

penggoda?..bleh ajar saya tak?..haha..

jom tengok hasil segmen paling simple saya..

HASIL SEGMEN PALING SIMPLE : BAGI SAYA SATU AYAT ...

bdk johor said...

tikin:

cis.. kurang asam lu!! hahaha

bdk johor said...

NasZ:

bole bro..
bole blah!! haha

orait..

Isteri Encek Bard said...

wa suker citer die hard..

dwaty said...

dasar penggoda... hikhikhik

bdk johor said...

Isteri Encek Bard:

oooo.. lu suka citer ganas2 ni ek!sama lar cam tuannya jugak. hahaha

bdk johor said...

dwaty:

aiseh dwaty.. diam2 udah ler. hehe

Kiko Berdendang said...

benci itu penggodam...suka penggoda..ehehe

bdk johor said...

Kiko Berdendang:

ececeh!! suka kat sape tu? ce citer..ce citer! hahaha