Saturday, June 11, 2011

Kat Cherating Sekarang Nie.















salam.. sekarang ni wa dah berada di Legend Resort Cherating. Opis wa buat Family Day disini. mula2 cadangan tu nak ke Tioman, tapi kapalterbang tak muat kapasiti kitorg ni. hehe. bos kata nak semua sekali dalam satu flight, tapi seat dlm flight tu cukup2 untuk 25 org jer. maklum lar.. kapalterbang nak pegi sane nye kecik.




layan lar ni dulu sementara tunggu yg lain2 sampai. hehe



gumbira dah bole check in




baru bole masuk bilik





ok.. wa dah gerak dah semalam. perjalanan lepas tol gombak lancar jer. cuma ade tersesat sikit bila nak sampai cherating. nasib baik mr curly jadi penyelamat wa dengan memberi pandu arah dia melalui satelit yang ntah mane dia dapat ntah. hahaha (sebenarnya dia dah banyak kali datang cherating ni)




pagi tadi ade buat treasure hunt. berpeluh lar jugak ketiak ni nak cari clue dan jawapan yang pihak resort ni sediakan.












ok lar.. setakat ni yang dapat wa citerkan coz banyak yang kitorg nak uruskan untuk makan malam nanti. kita sambung lagi ek. jangan ke mana2. hehehe



14 comments:

mr.curly said...

bagusss!!..wa harap lu dpt tingkatkn lg kemahiran CTU lu tu kt sne..mmg ni matlamat kelab..hikhik

yg benar,
pengkerusi

tikin said...

gmbar yg ke 2 tu dah mcm otomen..ngeh3..:P

Isteri Encek Bard said...

wah syoknyer...

hmylieen said...

besttt duk kat legend tu...tenang jer rasanya, tapi dulu masa iols ada course kat sana ada pencuri masuk bilik so kena hati-hati dong!! heheheh

Puteri Kasih said...

wah bestnyer

bdk johor said...

mr curly:

tu lar pasal bro..wa ingin menambahkn lagi kemahiran ejen CTU wa dengan bermain galah panjang, teng-teng dan lompat getah. hahaha

bdk johor said...

tikin:

ooo ngutuk ek! kasi fire sama lu. bzzzzzz..! laa.. sekejapnya tikin dah hangus. hahaha

bdk johor said...

Isteri Encek Bard:

mesti lar syok IEB. benda free. cuba kalau pakai duit sendiri, mau pikir sepuloh sebelas kali lar nak pergi sane. hehehe

bdk johor said...

hmylieen:

memang best duk kat legend tu, tapi lagi best kat kampung. hehehe.

bahaya jugak tu kalau ade pencuri kat sane. setakat ni alhamdulillah perkara tu tak berlaku masa kitorg kat sane.

bdk johor said...

Puteri Kasih:

memang best giler..! kalau teringin nak pegi sane, jangan lupa ajak kitorg tau. hehehe

kakchik@ella said...

wa jelesss sbb kena tinggal. hehehe

bdk johor said...

kakchik@ella:

hahaha.. jangan marah ar kak chik wa tinggalkn lu. hehe

Onitsuka_hana said...

bestnya family day

bdk johor said...

Onitsuka_hana:

mesti lar best.. segalanya ditanggung. omputeh cakap free. hahaha