Wednesday, March 9, 2011

the Adjustment Bureau

(gambar google)

hari sabtu lps wa saja jer nk layan tgk wayang citer the adjustment bureau ni. bukan ape.. wa rase citer2 lain semua x menarik sgt. so.. destinasi wa x lain x bukan, berjaya times square. bukan x mau pegi tmpat lain..cume wa rase kat sini senang nk dpt parking. kalau kat midvalley or klcc tu.. mau 11 jam baru wa dpt parking. hehehe





ok.. wa smpai times square dlm kul 11.15 pagi.. tanpa berlengah wa terus terjah kaunter tiket tu sbab wa rase2 citer tu start kul 11.30. tapi rupa2 nye kul 12.25. kena naik tingkat 10 pulak tu. ait!!.. wa rase pelik, seingat wa x penah lak wa tgk wayang smpai kena naik tingkat 10. biasenye area2 situ atau 1 tingkat ke atas. tapi xpe lar.. wa x kisah. kalau nk naik 100 tingkat pon xde hal punye. yela..bukan naik tangga pon kn! naik lif. ape susah..masuk dlm lif pastu tekan jer butang dia. pintu lif terbukak, kita keluar. kalau pintu lif x terbukak... ape lagi, kasi pecah arr!! hahaha


roller coaster dlm bangunan

citer ni mengenai David Norris (Matt Damon) seorg calon yg bertanding jawatan Senator. tapi kalah teruk dlm pengundian tu. dlm dia berkira2 nk buat ucapan kekalahan dia dlm tandas 'lelaki', dia terserempak lar ngan Elise (Emily Blunt) heroin citer ni.(ait!! bole pulak pompuan masuk tandas lelaki eh!!) hehe



.


maka terbit lar perasaan cinta pada diri masing2. (chewah!! senangnye pulak diorg ni jatuh cinta) kalau wa lak.. selalu lar jgk jatuh tangga. hehe. tapi mamat2 dari 'adjustment bureau' ni sudah kacau lar ke'romantik'an diorg ni sebab diorg kata x sesuai dlm segala perancangan biro tersebut. segala2nye kena ikut perancangan diorg termasuk lar soal bercinta. (eh apa daa..nk bercinta pon kena ikut rancangan ker?) hehe.



(kredit)


kalau lu org nk tau citer ni lebih lanjut.. lebih elok lu org g tgk sendiri sebab kalau wa citerkn lagi.. jangan kata lu org x paham, dgn wa2 sekali pon x paham. hahaha

16 comments:

tengku asmadi said...

lama dah tak layan dengan Movie ni ..last tgk Green Hornet ..best gak ..tp kalau citer banyak drama cam ni kureengg sikit ~

mr.curly said...

bro..gamaknye, sape yg amik gambo lu tu?? ce citer ce citer..huhu

Cik Kamoo said...

da lama tak gi TSquare...

bdk johor said...

tengku asmadi:

xpe bro.. lain kali wa sendiri buat movie yg xde byk drama. jgn kata green hornet, purple atau blue hornet wa bole bikin. hehehe

bdk johor said...

mr curly:

ayak bro!! itu yg lu kisahkn. hehe. wa menggunakn ke'hencem'an wa ni utk suruh awek panggung tu amikkn gmbar wa. hahaha

bdk johor said...

Cik Kamoo:

ooo dh lame x pegi ek!! ape lagi.. kasi terjah lar times square tu. hehe

tengku ashran said...

hye..
jom follow blog sy
:)

[hehehh]

bdk johor said...

tengku ashran:

thanks bro singgah sini.

Sephi Sephia said...

Gambar no3 : Kena pelempang kang. Curi awek dia! hahaha...

bdk johor said...

Sephi Sephia:

saya tak risau kena pelempang dengan dia.. yang saya risau kena pelempang dengan awak. hahaha..

Melati Qistyna's Mummy said...

errr... pic 1st tu sengaja digelapkan kah ? hahahaha

dr dl teringin nk bwk gurl p main mainan tu, smpi skang x kesampaian...huhuhuhu

eh, lu suke tgk cite politik eh ? :)

bdk johor said...

Melati Qistyna's:

peh!! gelak ngutuk nmpak!! huhu. nk wat camne.. amik gmbar m'belakangkn cahaya.

ape lagi..kasi terjah lar tmpat tu ngan gurl lu. hehe

citer2 politik ni wa kureng lar skit. wa minat citer2 aksi tahap ekstrem atau seram giler punye. kalau bole smpai wa giler. hahahaha..

edda(",) said...

gambar ke-3 sangt cool~

bdk johor said...

edda:

well.. nk buat camne kn, wa ni memang cool. hehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

kalau cmtu baik lu layan cite faster... best or.....

bdk johor said...

Melati Qistyna's:

ooo.. lu rekomen citer ni pulak eh. bukan ker citer ni dh abis kt panggung?