Tuesday, October 12, 2010

Wa Menang Award!!



utk pertama kalinye wa rase sungguh berbangga. ni sume gara2 wa telah mdapat komen yg tinggi bg blog wa lar. sepanjang wa b'blog ni wa xpenah dpt komen yg byk. bg wa..kalau wa dpt 5 komen dlm stiap n3 wa pon dh cukup tinggi tu. kire mcm wa dpt award bintang2 hollywood. x pon award plywood. hehe. wa mmg jaki ngan 1 mamat poyo aka curly ni. slalu dia gelakkn wa punye jumlah komen. mentang2 lar dia punye komen slalu dpt byk. ciss lu bro!! hehe. n3 yg wa dpt komen t'tinggi (22 komen) adelah dlm tajuk bunga2 cinta. ececeh!!.. baru wa tau lu org suke kisah2 percintaan wa eh. (cet!!..hehe) ape.. lu org x suke ker kisah ayam itik wa di kampung..? kisah tragis tau. wa bg diorg mkn byk2 pastu wa semelih. hahaha. wa x kisah lar ape komen yg wa dpt..sama ade yg marah ker.. ala2 ribut taufan, yg membina ker, yg manja2 ker (ahaks.!!) yg xde kena mgena ngan citer n3 wa tu (pon ade), at least lu org baca setiap ape yg wa tulis n tinggalkn komen kt blog wa. yahuuu!! lihat lar dunia. hehehe


'22 comment' dlm bulatan

wa nk ucapkan tima kasih dlm 3 bahase ar.. inggeris, sepanyol n arab. thank you2.. mocas gracias n syukran jazilan. sebagai menghargai sumbangan lu org, maka wa persembahkan kt sini sebuah lagu dari M.Daud Kilau dgn tajuk Perigi Biru. Lagu ni adelah permintaan dari mamat Poyo! opss silap..! mamat puyol. hehe. wa pon xtau nape dia beria2 sruh wa mainkan lagu ni. lu org leh tanya kat dia nnti. lu org xtau bro..selagi wa x memenuhi permintaan khas dia ni.. kejap2 dia cal kat konti studio wa mtk wa putarkn lagu ni. aduhh..!! wa punye segmen pagi tu hanya tuk melayan dia jer. hehe. al maklum lar bro.. dia kan WARGA EMAS. wakaka.! so wa trpaksa layan jer lar. wa mtk sape2 yg hafal lagu ni nyanyi same2 ek. tp sblum tu.. wa nk gelak dulu puas2 ar. hahahahahahahaha. check it out!!!


PERIGI BIRU - M DAUD KILAU

"Wahai perigi..perigi airnya biru
tempat bermain..bermain pari dan mambang
Mohon izinkan hamba merayu ibu
izinkan hamba merayu ibu
bagi penawar hatiku yang bimbang
wahai bonda ibu kandungku
Wahai bondaku..bondaku si ikan kaloi
timbullah bonda ooi
timbullah tunjukkan diri
Nasi malukut dengan sayur keladi
nasi malukut sayur keladi
untuk bondaku di pagi hari
wahai bonda ibu kandungku.

gelek..jgn x gelek!! hehe

psst: wa punye blog ni dh jadi cam segmen jejak kasih lar pulak. x pon cetusan hati dan dedikasi. hehe. xpe..kalau lu org ade lagu lain (50 an, 60 an.. nasyid) pon kitorg leh layan jgk tau. hahaha

13 comments:

Lagenda said...

Layan ajelah dak johor oii..ko kan skang ni dilamun chenta yg hamat sangat!!

Rock kapak 1!!!

mr.curly said...

wahhh.. penyanyi pujaan wa..thanks bro!!..gerenti wa xtdo ni mlm.. (wa tgh pkai baju liplap2 ni)..hehe

bdk johor said...

mak lagenda:
hehehe.. xtau nk cakap ape lar mak.. hehehe.
jgn kate rock kapak, rock parang pon leh bagi. hahaha

mr curly:
wa dh agak dh.. lgu tu mmg wa tujukn khas tuk lu. hehe

nadzirah aqilah said...

pehhh.. hangit lain mcm btol la bila menempek kat sini sekarang.. ni siaran radio chanel dangdut ke kelab dangdut? hehehehe.. gurau bro.. peace no war!

cik panadol said...

entry lu mmg panas la bro!

eh curly tu kn pemilik kelab dangdut terkemuka felda serting nun...tu pasal die mmg obses ngn mat kilau ni...

bdk johor said...

nadzirah aqilah:
lu mmg x salah masuk blog. bkn setakat kelab dangdut.. penari dangdut lg terer dri inul pon ade iaitu mr curly. hahaha

cik panadol:
xkan lu xtau.. wa skrg tgh mabuk asmara.tu pasal lar entry wa panas2pasal kepala wa tgh mabuk ni. hehehe

Melati Qistyna's Mummy said...

mana lak lagu wa beb?? :P

bdk johor said...

Qistyna's:
laa qis.. lu ade wat permintaan lagu ker? lu jgn jd mcm mamat curly tu lak udah ler eh.. hahaha

RAWSHADE said...

nak lagu maher zain...huhu

bdk johor said...

rawshade:
haaa.. baru ade permintaan lagu yg wa tunggu2 ni. hehe. lu jgn risau bro..wa tgh tunggang langgang kt studio ni cari lagu maher zain. hahaha

zarra said...

anak2 mama meow suka rossa...rossa...sila putarkn lagu rossa ye..kalu nak mama nyanyikn live dari konti sedara lagu Ayat2 Cinta ke Atas Nama Cinta ke dll...silalah majukan prbincangan ngan pengurus mama iaitu abd wahab n abd wahib....hukhukhuk...

bdk johor said...

zarra:
ooo lu nk nyanyikn lgu rossa secara live eh? tp sblum tu pastikn xde gangguan dari kucin2 meow tu ye. nnti ROSAK program wa nnti. hahaha

Aniza said...

Tahniah atas kemenangan award lidi emas...