Monday, October 18, 2010

Makan Bola



ok.. utk citer kali ni wa nk msukkn bab bola skit. Piala Malaysia lar..ape lagi. dh tentunye pasukan Johor FC lar yg wa sokong. walaupon hanya pasukan kelab, at least dia bwk jgk imej pasukan Johor. baru2 ni dlm game suku akhir Johor FC vs Pahang, wa sedih dlm gumbira. sedih sbab team pahang kalah.. tp tentu lar gumbira sbab Johor FC melangkah ke separuh akhir bertemu ngan Negeri Sembilan. wa mmg m'nanti2kn perlawanan ni sbab ade sorg mamat ni oleh sbab team dia kalah iaitu Selangor, dgn x semena2 dia mengisytiharkn diri dia tuk myokong Negeri Sembilan plk. ewah.. mentang2 lar slalu balik umah mentua kt serting, trus lu sokong NS ek!!. kire nk amik hati mentua lar tu konon. ceh!! hehee.



kasi sengat smpai benjol sama dia..yeahh!! hehehe

tp xpe.. wa x kisah tu sume. yg penting ni lar satu2 nye team berstatus kelab yg dpt msuk ke separuh akhir. bangga tuuu.. dan wa harap team ni dpt kalahkn NS tuk msuk ke final plk. yg sebenarnye kalau team wa ni menang, wa nk gelak2 kn member wa tu smpai guling2. wa nk tgk muka dia camne. hahaha.


Johor! Johor! Johor!
eh2 silap... lupa lak nk letak FC kt belakang. hehehe
Johor FC! Johor FC! Johor FC!

hahahaha
.

15 comments:

mr.curly said...

ceh3!!!.. bru la nk ngaku liga m'sia ye..dlu bkn main kutuk lg..hoben jang hoben..hehe

cik panadol said...

cet! ade org murtad la sini....wa rase mau anta memorundom kt MB Khalid suh dia istihar curly sbg pendatang kt selangaor ni...buang daerah lg bagus...!!

time2 ni le nk ngaku sokong n9...

Melati Qistyna's Mummy said...

hahaha, ade gak yg murtad hek :P

wa sokong ganu...erkk ade ker.... hahaha

cik ena merduwaty said...

waduh der..wa ngak minat bola der..tp wa tetap datang sni bagi sikongan ni..cewah..hahah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hahaha...saya pun anak Johor..meh kita sorak.Johor FC!!Johor FC!!!...Semangat ni.

bdk johor said...

mr curly:
wa bkn baru nk ngaku skrg bro.. cume lupa daratan jer dulu. hahaha

cik panadol:
issh.. mamat tu bkn setakat buang daerah jer, tenggelamkn aje kt tasik kenyir. kasi ilang terus. hahaha

bdk johor said...

Melati Qistyna's:
t'ganu pon ade masuk lar.. tp utk bawah 12 tahun jer la. hahaha

cik ena merduwaty:
xpe der..lu x minat pon lu tetap bg sokongan kt wa. Yahuu..! wa dh ade penyokong sndiri. hehehe

bdk johor said...

Lydia Miza:
ye miza.. kita sekmpung kn. meh kita sorak sama2. Johor FC! Johor FC!. hehehe

lu org tengok.. mmg kena belasah lar n9. hahaha

belalang hijau said...

tahniah kpd johor fc krn berjaya melangkah ke semi final...
namun begitu jgn lupa 3 lagi team yg ade pun bukan calang2 woh...
dan jika berjaya melangkah ke final,kelantan atau kedah akan jadi mimpi ngeri kpd anda...

hahaha
hidup kedah!!!

bdk johor said...

belalang hijau:
mekasih bro.. laa ade 3 team lg ker bro? wa ingt johor fc dh juara dh. hahaha.

ok wa tunggu lu di final nnti. hehe

mr.curly said...
This comment has been removed by the author.
mr.curly said...

belalang..die ni bkn mnat bola tp kalu gimrama tu die expert la..hehe..(jgn mare bro, gurau2 je)

bdk johor said...

ai mr curly.. kasi lar yg best2 ckit. ade ker gimrama. klu ballet tu ok lar jgk. hahaha

diana said...

harap2 lepas ni penuh la stadium kat johor tu ye..

bdk johor said...

diana:
issh.. stadium tu mmg slalu penuh lar diana. penuh dgn habuk jer la. hahaha