Thursday, September 16, 2010

Raye di Kampung



ni lar kampung tercinta wa.



alhamdulillah.. selesai sudah kita menjalani ibadah puasa di bulan ramadan. wa pon dah kembali ke umah dari kampung. tapi masih ade mood raye lagi nih. yela.. raye sebulan kn! hehehe. wa dapat rasekn suasana raye di kampung masih lagi penuh meriah. mungkin bagi org bandar xde beza nye.. tapi bagi wa mmg seronok beraye di kampung tercinta, ade beza nye. cume yg same antara suasana kampung dan bandar adalah keadaan di jalanraya. banyak keta. bile tiba time sesaknye.. mmg bole buat kita pulak yg sesak nafas. nasib baik aircond keta wa dh diservis.. dapatlh jgk cover kekurangan oksigen dlm perut wa. hehe. inilah arus kemajuan yg kita x dapat halang. kadang2 teringat mase raye dulu2. berbasikal jer kalau nk pegi beraye kt kampung sebelah. tapi sekali tergolek masuk lubang.. abis baju raye kena tanah merah. ape lagi..rase mcm dah x dapat beraye dah. (sebenarnye bukan x dapat beraye, tapi sedih x dapat kutip duit raye banyak2) hahahaha.



umah wa di kampung



aktiviti wajib time pose n raye..

kena main kat belakang umah. kalau x..tercabut bumbung..hehe

( jgn tiru aksi ni. hanya yg pakar mcm wa saje bole cuba..hahaha)




dh standby kat umah jiran ni. hehehe


jalan jem di lorong sebelah..
nasib baik wa x lalu lorong tu..huhu


psst: wa still nk ucapkn Selamat Hari Raya.. maaf zahir & batin.



15 comments:

mr.curly said...

cewah3!!!.. segak bergaye berbaju melayu.. tu g beraye ke g pejabat tok kadi.. hehe

bdk johor said...

hahaha... kurang asam lu. pejabat tok kadi dh tutup, kalau x wa dh pegi dh. hehehe

cik ena merduwaty said...

cantik baju raya bro..hehe...=)

bdk johor said...

aiseh der.. lu puji ker lu perli macam mr curly tu..? huhu

PersadaBiz said...

sempoi betul, meriah cara kau raya bro, pernah beraya kat umah kawan di felda taib andak masa keja kat johor dulu

sale_ehs gerrard said...

power ke meriam ko tu...

mr.curly said...

power gerrard meriam die.. tp kentut wa lg kuat kot bunyinye.. hehe

zarra said...

Salam aidilfitri...wa rase bj raye kaler pink thn lepas lagi mnampakkan ke-enseman lu.bj kaler kuning gold tu ok-ok je larr...(apsal kuning gold?msti tiru tema kaler awek dia)...huhuhu...jgn marah....

bdk johor said...

PersadaBiz:
wa kalau raye mmg meriah 1 kampung. lu raye kat tmpt mawi lar ek mase keje johor dulu.

gerrard:
wa x mau cakap lar power ker x bro..tp kalau letak sebelah pokok kelapa, wa x payah petik buah kelapa tu mase meriam wa meletup. hahaha

mr curly:
ciss lu bro.! wa punye meriam ni kalau gajah dengar, kurang2 3 bulan dia x bole kentut. wakakaka!

cik zarra:
salam aidilfitri. lu nk wa pakai bj raye kaler pink ker? xpe..lain tahun wa pakai ek.. hehe. wa pakai kaler gold sbb wa ade mimpi sama itu sulaiman akhlaken. hahahaha

cik panadol said...

lu patot kasi pasang meriam tu kt serting...sebab setahu wa, kat serting tu ada beberapa 'bob jangka'(dalam bahasa kasar: KENTUT) yang sentiasa mencari bunyi apa yg boleh mengalahkan bunyi yg mereka hasilkan...

tp betol gak, takat buluh besar tu kentut curly pon lg kuat!

bdk johor said...

cik panadol:
memang meriam wa tu wa halakan kt serting. tapi tiap kali wa nk letupkn.. meriam wa tu xkuar bunyi. wa manyak heran lar.. hehehe

kentut mr curly tu memang wa x nafikn bunyi dia mgalahkan atom bom. hahaha (jgn marah ar bro..)

Lagenda said...

Alololo...manyak ensem ar lu bdk Johor. Kirak2 mcm dah tergudas la plak nih!!

bdk johor said...

jangan mak.. nnti kalau mr curly dengar, terus dia kuarkn blik bju melayu pink dia tu. hahaha

sumpit said...

mak ai merim tu kao tala kat medan perang best tu....


salam perkenalan
JEMPUT MELAWAT
LATIHAN MENYUMPIT

bdk johor said...

sumpit:
setakat medan perang xde hal punye. Bangsa2 Bersatu dh x bagi pakai sbab slalu menang perang. hahaha