Friday, December 30, 2011

Mi - Ghost Protocol. Memang Best!


(Kredit)

Minggu lepas wa berkesempatan pergi menonton wayang. Agak lama lar jugak tak tengok citer terbaru dipanggung wayang. Rasanye sejak Portugis serang Melaka dulu ar (Melaka lagi.. kenapa ek wa asyik sebut jer negeri tu. Negeri lain kat Malaysia takde ker?) Hahaha. Entahnye.. wa sendiri pun tak tau. Kalau lu org tau, cer citer.. cer citer kat wa. Hehe

Bab beratur ni yang leceh sikit.

Ok lar.. tinggalkan bab berangan tu. Kita sambung balik citer wa. Sebenarnya perkara yang buat wa beria2 nak tengok wayang ni sebab ada pelakon kegemaran wa – Tom Cruise. Boleh dikatakan hampir kesemua (walaupun tak semua) filemnya wa tonton. Masa mula2 tayangan citer MI-Ghost Protocol ni, memang susah nak dapat tiket sebab panggung selalu penuh.



Citer ni memang best. Kebanyakan jalan citernya suspen jer. Ada jugak unsur komedi. Walaupun dialog atau memek mukanya bersahaja..tapi kita yang dengar ni boleh tergelak pulak. Wa boleh katakan diantara sekuel Mission Impossible, ini yang terbaik. Jalan citernya tak boleh dijangka sebab segala yang dirancang tak menjadi. Memang terbaik lar dari ladang. Hehe. Nak bagi berapa bintang pun wa tak tau..sebab bila wa kira bintang2 dilangit.. wa ternampak pulak insan beku yang comel disitu. Hahaha..

Penghujung citer ni ada touching sikit. Hero terpaksa melepaskan orang yang disayanginya atas sebab keselamatan. Hidup lar dia bersendiri dengan tugas2 nya. Issshh!!.. kalau wa lar tak sanggup macam tu. Membiarkan diri ini menjalani kehidupan sorang2. Wa pun nak jugak memberi dan menerima kasih, sayang dan cinta dari insan lain. (chewah!! dalam hati ada taman nampak!!) Apa.. tak boleh ker??
Hahahaha..

8 comments:

mr.curly said...

bro, mane lg beshh citer ni ke citer robot rajnikand??..cool..hikhik

Anisa said...

Hati mana yang tak mahukan kasih sayang, betulkan?
Senyum.
Sabarlah dan nantikan masanya...

Melati Qistyna's Mummy said...

Eh wa pong tgk cite robot rajunikand tuh... Terbaikk.... Ra-one pon wa layan...muahahaha


MI ni mmg best, ternganga mulut wa tgk dr awal smpi abeh...hahahahaha

mr.curly said...

aduhhh..mane shoutmix ni bro..susah la wa nk chat2 ni..huhu

#jgn marah haa..hikhik

bdk johor said...

mr curly:

hahaha.. itu dah citer mengarut bro. Ada boleh tukar jadi naga lar, terminator lar, cet!!
hahaha

bdk johor said...

Anisa:

Betul tu awak.
Balas senyuman.
InsyaALLAH..memang menanti-nantikan masa itu.

bdk johor said...

Melati Qistyna's:

Laa.. lu pun tengok citer robot rajnikand tu qis? Habis lar.. lu dengan mr curly pun sama suka citer2 mengarut ni.
hahaha..

Lu jangan ternganga lama2, nanti masuk lipas. hehe

bdk johor said...

mr curly:

jalan sedang diperbaiki dihadapan. segala kesulitan lu org tanggung sendiri.
hahaha..