Monday, August 8, 2011

Hairan Ar.. Kenapa Ek?


Ihsan google



As salam. Wa ni sebenarnya ada satu kemusykilan. Malam tadi wa dengan bestfriend wa nak ke subang jaya atas urusan bisnes. hehe. Kitorg ikut lar Federal Highway.. tapi sebelum sampai kat PJ Hilton, wa dah nampak banyak kereta dah buat pesta lampu brek (jalan jem daa..). Wa fikir lar jugak apa pasal diorg ni semua sama time keluar dengan kitorg ni. Ada janji ker? hehe. Member wa siap cakap.. mungkin diorg ni baru balik dari kampung kot. Itu pasal banyak kereta kat highway ni.

Wa tak kisah ar.. teruskan jugak bawak kereta tu walaupun tersenggut-senggut geraknya. Lepas jer Motorola PJ.. member wa bagitau ada accident rupanya. TAPI... accidentnya bukan kat laluan wa (menuju shah alam), accident tu kat laluan menuju ke KL balik.

Aduhhhh!!!.. wa dah angin satu badan. Apa pasal tempat lain yang accident, tempat lain pulak yang jem. Wa siap bertekak ngan member wa ni sebab masalah negara ni yang dari dulu lagi tak boleh settle. Tu yang wa hairan sangat tu. Kenapa pemandu2 negara kita ni suka sangat nak berhenti/slowkan kereta tengok accident tu. Lu org boleh tolong bagi jawapan kat wa tak? Sebab.. kalau takde jawapannya.. selama itu lar kemusykilan ni akan tetap bersarang didalam kepala hotak wa ni. hehehe


Sekian.. wassalam.(aiseh.. macam baca berita lak!) huhu

Selamat menjalani ibadah puasa ar.



Buat kekasih gelapku.. Selamat berpuasa. Ada ponteng puasa tak? hahaha
Erm.. rindu lar. hehe

20 comments:

nashanadz said...

pastu brek tengok eksiden, pastu bang langgar orang depan. sabor jela hihi

tak senonoh~ agak memalukan

chae ra said...

pemandu negara kite ni ramai prihatin..tu psl la kene tgk2 excident.mane taw bleh tolong pape kan...

cik panadol said...

Wa pun hairan la...macam mane lu driver paling mahir dikalangan ahli geng leh eksiden pulak aritu?

Hahahaaha

apek poyo said...

kan dah lumrah org kito ni suko nak jadi radio era..hahhaha..
dio tak tau nyusahkan org lain tu

cikcomot said...

orang malaysia ni terlalu prihatin...

tuu la jawapan nye..

:D

fazilzura said...

salam ..

hihihi tu kan paranormal yg mmg NORMAL kt msia ni... lane lain yg acident lane lain yg jem ..psl nak tgk ..emm ker nk salin no plat

bdk johor said...

nashanadz:

ai.. macam pernah alami jer. hehe

bdk johor said...

chae ra:

aiseh.. ini dah terlebih prihatin. huhu

bdk johor said...

cik panadol:

cis lu cik panadol! gelak sakan nampak! ayat lu ni wa tak boleh blah! nak kena sekeh ni.
hehehe

bdk johor said...

apek poyo:

hahaha.. memang betul! tapi..ape kena mengena radio era ni. wa main radio klasik nasional. wuahahaha!

bdk johor said...

cikcomot:

tapi harap jangan lar prihatin sampai mengganggu kelancaran trafik ek. (macam baca info trafik kat radio lak kan!) hehe

bdk johor said...

fazilzura:

w'slm..

hahaha.. lu sama lar macam yang wa agak. pasal nak tengok no plat? ini baru betul driver yang paranormal.
hahaha

lagenda said...

Erk..aritu lu pernah excident ka bro..muahaha..ni, mesti sbb tgk org excident, then nak rasa gak mcmana perasaan org excident tu kan..kan..kan..

wahida idris said...

tak penah tgok accident kot. haha ^^


kirim slam kekasih gelap awk ea . hihi

bdk johor said...

lagenda:

tu lar pasal mak. memang nak raso camno accident tu. hehehe.
amboi mak.. perli den nampak! huhu

bdk johor said...

wahida idris:

memang tak pernah tengok accident lar tu. haha

hehe. InsyaALLAH..

CouLeur de Chiqu3 said...

org malaysia kan suke "ambik tahu"

bende ain dier xmo penting lain dier xmo amik tahu pon....hukhukkk

bdk johor said...

CouLeur de Chiqu3:

orang malaysia ni kadang2 memang terlebih ambik tahu kecik.

banyak lagi benda penting yang diorg buat dekkk ajer. hehe

Melati Qistyna's Mummy said...

Hmmm, mmg gitu Kekdahnya selalu..... Lain yg xciden lain yg jem, berbulu jer....huhuhuhu

Melati Qistyna's Mummy said...

Errrrr, sapa kekasih gelap tu :P