Saturday, December 25, 2010

Riuh Sakan

aiseh!!. memang ngam2 lar kuota wa.(kawin)(cet!! piiirah!) hahaha

di suatu ari rabu yg indah (cewah..cam karang novel cinta lak. hehe) wa teringin nk mbuat senaman tangan2 wa ni. maklumlh slalu asik wat senaman utk perut2 jer (makan lar) hehe. dlm kepala wa ni cume 1 jer wa nk main, iaitu boling. tp wa tpikir lak, xkn wa nk main sorg2 kot. wa baling..pastu wa gelak sorg2. ceh!! x mcabar langsung. ape barang layan sorg2. hehe. wa ajak lar bestfriend wa mr curly ngan wife dia. pastu tibe2 ade cadangan ajak cik wani skali. yela.. dulu dia xdpt nk ikut mase tgk cite harry potter tu. kire kitorg nk tebus balik lar kempunan dia tu. hehe. (aisehmen.. bile sebut kempunan teringat lak kat sephi sephia coz dia mmg kempunan wa x bg tiket utk tgk harry potter. sori ar sephi..lain tahun nnti wa booking awal2 10 tiket utk lu jer. hahaha)



cik wani setuju nk join kitorg tp ade syaratnye. dia kena bwk geng2 dia skali coz diorg pon beria2 nk join jgk. wa xde hal maa. jgn kata geng dia, kalau dia nk bwk 1 kg dia pon xpe. tp wa kena bwk lori treler lar. hahaha. mula2 diorg ingt nk tgk movie 'hantu kak limah balik kg'.. tp wa n mr curly pikir dh lewat pon nk msuk panggung kalau start kul 9 punye. xpe lar 'kak limah', lu g takutkn org lain dulu. pastu nnti kitorg lak yg sergah lu balik. hehehe.


makan dulu sblum beraksi. hehe
ai..sempat posing nmpk!


from left: mrs curly, ila, ina, fani n wani.
yg duduk tu xpyh lar bgtau.. tu adik beradik tom cruise. (meh gelak ramai2) wakakaka


setelah mdapat bola yg dihajati.


ok murid2.. dh dpt bola masing2 standby semua!! hehe


kitorg g main kt berjaya times square. smpai jer kt situ, wa tgk masing2 dh x sabar nk gegarkn tmpt tu. huhu. bile time main tu, wa t'guzut coz masing2 mcm dh biase jer main boling. wa rase tergugat lak. yela.. juara sedang dicabar. hehehe. ade sorg geng cik wani name dia ila, wa tgk dia dh strike dulu sedangkn wa ngan mr curly blum dpt strike lg. biar betul.. ni bole mjatuhkn murtabak.. eh2 silap lak, mertabat kaum laki2 yg macho cam kitorg nih. hehe.







ececeh!! xpyh lar wa tulis eh. hehehe




tgh dok saing ngan cik wani and the geng, tibe2 wa x sangka wa kalah ngan mrs curly. diulangi.. dikalahkn oleh 'mrs curly'.(97 - 103) aduh!! ni baru betol2 wa malu. wa xtau mane mau sorok wa punye muka maa. kalau digantikn ngan lantai boling tu pon x setimpal. huhuhu.




eh ape daa mamat ni mengempel kt wa nih! arrghh!

bakal peserta AF diblkg pengetua nye. hahaha


kuar saje dri times square, kitorg dh rase haus lar pulak. apalagi.. mr curly bwk g kedai jus ahmad lar pekena jus gelas besar. masing2 berlumba sape yg paling laju minum jus tu dan acara tu telah dimenangi oleh cik fani. yeah!! kasi tepukan lar ckit. hehe


tima kasih cik wani and the geng coz sudi join kitorg main boling walaupon lu 1st time main boling ni. geng2 lu mmg kelakar gile. mmg riuh sakan lar kitorg mase tu. mcm masing2 dh lame kenal lak. yela.. dari mula2 jumpe kitorg asik bantai gelak jer. smpai wa nk tido mlm tu, mulut wa ni xbole tutup dh. asik ternganga jer. muahahaha.


20 comments:

cik panadol said...

terserlah sikap kasanova lu...wa tau la lu jejaka idaman malaya...

ni kalo mama tgk ni dia marah tak?hehe

Onelove...Jambu merah warna said...

hahaha..
ececeh..!! tak payah la wa tulis eh..hehehe

kita penah jumpe ke..haha

cena_sarina said...

nampak cik wani!!
kem salam die ey..hahaha

mr.curly said...

bro..wa laki bini mntak maaf psl kalahkn lu .. hikhik

bdk johor said...

cik panadol:
kalau lu dh tau wa lar jejaka idaman malaya xpe. kalau blim mmg wa nk bgtau. hahaha.

ayak cik panadol..! ape pasal lak mama nk marah. xde kena mgena ngan dia maa. huhu

bdk johor said...

Onelove:
hahaha..xpe2, lu x payah tulis.

a'ah lar..kita penah jumpe ker? hahahaa

bdk johor said...

cena_sarina:
lu nmpak cik wani ker der..? mane ade, bukan tu. hahaha.

nnti wa smpaikn..tp mane salamnye? hehehe

bdk johor said...

mr curly:
cis..! smpai skrg wa manyak hairan cmne wa leh kalah ngan lu laki bini nih. xpe.. ade lori ade monorail, ade hari bole balas. (cam x kena jer pantun ni) hehe

wunny said...

ahaa semalam baru g ts main bowling. sob sob kalah! :'(

bdk johor said...

wunny:
ape.. lu kalah? kalau cenggitu lu bole geng ngan wa lar. hahaha

Sephi Sephia said...

Akhirnya, janggut ni dah boleh dikerat. Lama benar blog ni dibiarkan bersawang. Baca catatan baru buat saya tergelak aje. Dahlah gambaq posing macam-macam style. Tapi memang nampaklah korang enjoy sakan sepanjang masa tu.

p/s : Kalau betul nak bagi tiket free, tulun bagitahu awal-awal okay?
=)

bdk johor said...

Sephi Sephia:
alamak!! malu nyer..! awak, cakap slow2 lar. nnti orang dengar. hehe ooo..perli ye! memang enjoy masa tu. kalau nk join kitorg lain kali pon boleh. :-)

okey bos.!! hehe

Sephi Sephia said...

Uish... mana ada cakap kuat. Kan tengah bisik-bisik tadi?

Hm..dekat sangatlah nak terjah tu.

bdk johor said...

Sephi Sephia:
ooo.. tadi berbisik lar eh? dengar macam guna speaker tadi. hehe

hahaha.. tau takpe. tapi takde lar jauh sangat pon. betul tak?

CP said...

hahaa tak tahan CP nengok lu la bro... every pic tersonyum gembiro... terserlah kekasanovaan nyer...hikhikhik... tak cukup satu terus 4... mmg bahagia....

phreak-id said...

Wa.. "Geng Balik-Balik Muke Korang" recruit ahli baru ke? 4 orang sekali. perempuan pulak tu.

Terbaru > Aku Suka Rina Salleh > Piala Suzuki AFF 2010 > Senarai Penuh Pemenang Anugerah Skrin 2010

zarra said...

Nsib baik wa x ditakdirkan join lu olang beb...kalu x,mmg lu gigit jari la di tangga ke 4....hahahaha....kesanoba lu agak menyerlah....ahakzzzz!!!

bdk johor said...

CP:
aiseh bro.. lu diam2 udah ler. hahaha

bdk johor said...

phreak-id:
kitorg mmg dlm proses nk recruit diorg ni. tu bru fasa pertama, ade lgi fasa yg lebih ekstrem nnti utk diorg. hahaha

bdk johor said...

zarra:
wa tau.. lu mmg terer. jgn kata wa kena gigit jari kalau kalah ngn lu, smpai wa trpaksa gigit kaki jgk maa. kuang3!! hehe