Friday, August 13, 2010

HaTi HaTi Masa Mencilok.!


Ok.. kat cni wa nk citer skit especially pd yg bawak motor ar. kadang2 memang seronok kalau time2 jln jem ni, kite selalu bole mencilok celah2 kenderaan utk sampai tempat yg kite nk pegi dgn cepat. kire no hal lar bab2 jln jem ni. tapi kalau lu org perasan lar, kadang2 ade setengah2 lori yg tali ikatan kain penutup barang diorg 2 terjulur (terjuluq.. kate org utara lar..hehe) keluar. benda ni memang kadang2 penunggang motor x perasan. kire bole lalu jer cukup lar. tapi wa nk mintak lu org berhati2 mase mencilok di celah2 lori ar. bukan ape..bahaya kalau tersangkut kat handle motorsikal. cume kena berwaspada lar. wa tau..lu org memang terer bab cilok mencilok ni. nk lagi kalau rider pompuan. fuhh..! dasat kalau diorg bawak. kalah wa bro.. hehehe


tali yg terjulur keluar

jaga2 tali tu cik salmah..hehe

11 comments:

.::tAk AdE pErAsaaN::. said...

uiii bahaya2.. mmg bahaya. nasib xreti bwk moto. muahahaa

cik panadol said...

mane lu tau cik salmah bawak motor men cilok2?

mr.curly said...

mmg bahye bro.. tp lbh bahye kalu ade org yg suke lnggar divider.. hehe

bdk johor said...

ms panadol.. wa tau lar. jgn kate ck salmah.. ck normah, ck saerah, ck siti tanjung perak pon suke cilok2 tau.. hehehe

ai mr curly.. mcm mgata wa jer. ini motor aku, aku punye suke lar..hehehe

kakngah said...

malang tak berbau..
baik berwasapada...

MaryamJamilah said...

Oh! tak pernah nampak camni! thanks!~ aduhai.. carefull ye.

bdk johor said...

kakngah & MaryamJamilah:

berhati2 selalu k.

Aniza said...

salam.

singgah sekejap..
bahaya ooo. ni contoh2 mereka yang tak sayang diri dan keluarga mereka.
kita jangan buat macam tu k.

p/s: tuan punya blog selalu singgah je tapi tak tinggal komen pun...=)

bdk johor said...

yeke aniza.. aiseh! manyak soli ar.. maaf zahir & batin ye.(bole ker ucap dulu?) hehehe

the bert said...

mende ok lg..aku paling menyampah klu ade kete tuka lane x kasi signal.. men masuk je..tu lg bahaya..

bdk johor said...

the bert:
betol tu..wa pon memang hangin 1 badan kalau ade keta msuk simpang x bg signal.