Wednesday, March 28, 2012

Berwaspada Selalu.


Gambar Hiasan


Assalam buat kengkawan yang wa rindui, sayangi dan cintai selalu. Lama betul ek wa tak ke udara. hehe. Pada sape2 yang ada mesin vakum tu.. boleh lar mulakan kerja menyedut segala sawang2 kat blog wa ni. (Ceh! gelak sakan nampak!) Hahaha..

Banyak perkara yang berlaku sejak wa tak bersiaran di konti blog ni. Macam2 lar.. kereta stuck betul2 kat depan Angkasapuri jam 4.30am lar (bersama dengan mamat curly. Nak suruh dia tolak, tak sampai hati lak. Hehe), roadtax motor hilang lar (terpaksa bertentang mata dengan awek polis yang cun nama Atika. hehe. Buat report polis daa..), tengok citer John Carter kat Melaka Mall. (fuyoo!! jauhnya nak tengok wayang! Ape? tak boleh ker? Lain kali wa nak tengok wayang kat Pangkor pulak lar. Tapi.... kat sana ada ker panggung wayang? Hahahaha.. jangan marah ar orang Pangkor. hehe) dan sebagainya. (Ceh! ayat skema jer). Kulit pun dah semakin gelap akibat cuaca terik membahang. Dulu kulit wa macam Tom Cruise.. sekarang dah macam Eddie Murphy. Huhu.

Ok.. dalam banyak kejadian jenayah yang berlaku sekarang ni, wa saja nak berkongsi tips kurus keselamatan. Baru2 ni wa dapat satu emel dari member wa. Kisahnya mengenai bermacam-macam cara penjenayah gunakan untuk buat jenayah. Contohnya macam emel kat bawah ni. Berpura-pura cedera untuk meraih simpati pemandu.. kemudian merompak mereka. 




Jadi.. kepada lu org, berhati-hati lar selalu ek. Sentiasa tanamkan dalam diri tu sikap waspada. Tapi jangan lar menipu pulak ar. Kata kena culik.. rupa-rupanya lari ikut boipren (lenggok cakap mesti ikut macam dalam citer p.ramlee.. 'masam-masam manis'. Hehe). Kalau adik wa lar.. dah lama kena penampau Jepun. Tak pun.. ikat jer kat pokok mangga yang ada kerengga. Baru padan muka. (Ai.. macam ada pengalaman jer waktu kecik2 dulu.) Hahahaha..


9 comments:

Melati Qistyna's Mummy said...

Mana ilang web, wa ingat Lu dh bersara... :D

Anisa said...

Yup... peringatan yang cukup baik khusus untuk perempuan. Yelah, tuan rumah nikan prihatin lagi penyayang orangnya. ya tak?

p/s : isk...kejam gilalah kalau nak ikat kat pokok mangga dengan kerenggalah bagainya. Yang lagi kejam takde?
hahahaha...

Alin Marlini said...

pandai helah bebudak skrg ni..dedulu nak lari umah..ckp jek lebih tapi takut sebenarnya

ShalleyshaLina a.k.a ChaLie said...

sama la kita...wa pun dah lama menyepi..blog pun dah bersawang gak hihi

bdk johor said...

Melati Qistyna's:

Wa ada lar.. pergi bertapa sekejap. Hahaha

bdk johor said...

Anisa:

Tuan rumah ni bukan penyayang jer.. lemah lembut, sopan santun, berbudi bahasa.. jalan pun tunduk ke bawah.
Hahaha..

Nak lagi kejam ker? Kang tak sanggup nak hadapi kang!
Hahaha..

bdk johor said...

Alin Marlini:

Tu lar pasal Alin.. budak dulu2 bikin gempak jer cakap nak lari, rupa2 nya menyorok kat atas pokok kelapa. Hahaha..

bdk johor said...

ShalleyshaLina:

Wa dah habis vakum blog wa ni.. nak wa bersihkan blog lu ker? No hal punye.. harga boleh kowtim!
hahaha..

Mak lagenda said...

Manyak lama lu menhilang beb..mak manyak lindu sama lu beb!!